Spectacol-eveniment la Teatru: „Ne știm de 11 de ani”

De Eugen Rogojan
Spectacol-eveniment la Teatru: „Ne știm de 11 de ani”
Spectacolul de teatru „Ne știm de 100 de ani”, producție națională la care participă și Teatrul Clasic, va fi prezentat publicului arădean la începutul lunii noiembrie.

Spectacolul de teatru „Ne știm de 100 de ani” pune în joc, în regia lui Ștefan Iordănescu, mai multe definiții posibile ale României și românilor. După premiera și spectacolul din 6 și 7 octombrie, de la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, spectatorii din Arad, Reșița, Piatra Neamț, Timișoara și București sunt invitați să descopere ce ne unește și ce ne desparte, în România centenară.

Actori din 4 teatre

Din distribuție fac parte Lucreția Mandric și Daniel Beșleagă, (Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), Andrei Cătălin și Andrei Brădean (Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Cizler și Camelia Ghinea (Teatrul de Vest din Reșița), precum și Iulia Dinu și Sorin Calotă (Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad).

Textul lui Vlad Tăușance trece în revistă o serie de locuri comune, prejudecăți și ticuri care ne definesc și provoacă identitatea personală și națională, iar clișeele sunt expuse și deconstruite scenă după scenă. „Am vrut ca vocile de pe scenă să sune cât mai natural, cât mai departe de ecourile propagandei vechi și noi. Suntem datori, măcar la o sută de ani, să fim sinceri. Privitul în oglindă este o formă de patriotism!”, a declarat autorul textului.

Turneu național

La Arad, spectacolul va ajunge pe 1 noiembrie, urmând să plece spre Timișoara, Reșița (10 și 11 noiembrie), Piatra Neamț (17 și 18 noiembrie) și București (4 și 5 decembrie). Producția și turneul sunt rezultatul unei colaborări fără precedent între patru teatre din patru regiuni: Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Vest Reșița, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, împreună cu Asociația Ataraxia din Râmnicu Vâlcea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !