Speranţa celor aflaţi în criză

1Comentariu
Speranţa celor aflaţi în criză
Naşterea Domnului Isus are ca şi scop soluţionarea crizelor cu care se confruntă omul. pastorala baptisti

Cuvântul criză pare a fi „la modă” în aceste zile. Toată lumea vorbeşte despre criza mondială, şi în ochii multora se citeşte o oarecare îngrijorare. Sărbătoarea Naşterii Domnului Isus pare a fi umbrită de criza care se răspândeşte cu repeziciune în întreaga lume. Dorinţa mea este să vă aduc aminte d-voastră dragi cititori, că această perioadă de criză pe care o parcurgem cu toţii nu ar trebui să ştirbească frumuseţea Sărbătorii ci dimpotrivă Pruncul Isus ar trebui să ne aducă speranţă în aceste vremuri de criză.

Lucrul acesta este posibil, deoarece Scriptura ne arată că Domnul Isus s-a născut într-o lume bântuită de crize. Faptul că Domnul Isus se naşte într-o familie săracă demonstrează că erau oameni în vremea respectivă, şi nu puţini, care se luptau cu sărăcia. Aflându-se sub stăpânire romană evreii erau măcinaţi de tot felul de crize politice. Dacă ne gândim la poporul evreu, şi ne întrebăm din ce cauză au ajuns ei în criza în care se aflau, răspunsul este evident, neascultarea de Dumnezeu. La fel de evidentă este explicţia pentru actuala criză mondială, oamenii s-au îndepărtat de Dumnezeu.

Naşterea Domnului Isus are ca şi scop soluţionarea crizelor cu care se confruntă omul. Evanghelistul Matei în capitolul 1:21 spune: „Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” Păcatul este cauza tuturor crizelor şi Domnul Isus a venit ca să soluţioneze problema păcatelor.

Întrebarea care se pune este ce vom face de aceste sărbători în vremuri de criză? Dacă le vom petrece departe de Dumnezeu delectându-ne în păcat, nu vom face altceva decât să ne adâncim mai mult în crizele vieţii noastre. Dacă însă vom avea înţelepciune să Îl căutăm pe Dumnezeu şi să facem mai mult voia Lui, cu siguranţă că Dumnezeu ne va ajuta să depăşim cu bine orice criză care s-ar putea abate peste noi.

În numele comunităţii baptiste arădene vă dorim să aveţi nişte Sărbători petrecute cât mai aproape de Dumnezeu şi Pruncul născut altădată în iesle să găsească la d-voastă o inimă caldă în care să fie primit cu bucurie. Sărbători Fericite şi un An Nou Binecuvântat

 

 

Pastor Dr. Romică Iuga

Preşedintele Comunităţii Baptiste Arad

Pastor Biserica Creştină Baptistă „Speranţa”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor