Sperante pentru Spitalul Judetean

Sperante pentru Spitalul Judetean
ARAD. Am primit o veste bună, dar încă nu se ştiu şi detaliile. Luni s-a aflat că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va rămâne clasificat în gradul II, dar nu se ştie pentru cât timp, ce măsuri vor trebui luate sau dacă această clasificare este una definitivă sau doar provizorie.

Autorităţile judeţene, prin vocea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu, spun că au speranţe mari şi că unitatea noastră medicală va rămâne la acest grad. „În doi ani de zile am reuşit să îndeplinim toate condiţiile cerute de metodologie, mai puţin una singură, respectiv cea care se referă la procentajul de pacienţi veniţi din alte judeţe. La preluarea spitalului, acest procentaj era de aproximativ 1,5 la sută. Am reuşit să îl ducem undeva aproape de 3 la sută. Iar secţia de cardiologie intervenţională, care va deveni funcţională cândva între lunile iulie şi septembrie ale acestui an, va aduce încă 1,5-2 la sută pacienţi din alte judeţe”, a preconizat Ioţcu.

Alte investiţii

Şi celelalte investiţii care se derulează în prezent sau care urmează să fie demarate vor creşte atât adresabilitatea Spitalului Judeţean Arad, cât şi calitatea actului medical şi a condiţiilor de cazare. „A început deja lucrul la noul spital TBC care va fi primul din ţară din punct de vedere al normelor europene, toate celelalte fiind vechi. Apoi, investiţia care vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe va demara în aproximativ o lună de zile. Alte lucrări pe care le vizăm sunt o nouă secţie de boli infecţioase, dar şi extinderea Maternului”, a declarat preşedintele CJA. În plus, şi investiţia privată de la secţia de cardiologie a demarat de mult, iar acum se amenajează sălile cu pricina. 

Ajutor ministerial

Ioţcu a vorbit şi despre solicitările trimise către Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea de fonduri necesare lucrărilor. „Potrivit legii, administraţiile locale sau judeţene trebuie să cofinanţeze lucrările în sistemul de sănătate cu 5 la sută, restul urmând să fie suportat de către minister. Chiar dacă nu primim 95 la sută din valoarea lucrărilor, sperăm ca Ministerul Sănătăţii să ne ajute cu fonduri pentru lucrările aflate deja în desfăşurare sau pentru cele care urmează”, a anunţat Nicolae Ioţcu. CJA a cerut ministerului, pentru toate lucrările aflate în desfăşurare, aproape 16 milioane de lei.

Spitalul Judetean ramane la gradul II 

Spitalul se imprumuta cu 3,76 milioane de lei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !