Spitalele, verificate la sânge

11Comentarii
Spitalele, verificate la sânge
ARAD – Consiliul Judeţean plăteşte zeci de mii de euro pentru verificarea activităţii spitalelor preluate în administrare.

Activitatea spitalelor arădene intră în analiză. Consiliul Judeţean va achiziţiona, la licitaţie, servicii de „Analiză completă şi evaluarea funcţionării spitalelor care sunt în administrarea Consiliului Judeţean Arad şi elaborarea unui plan strategic comun pentru dezvoltarea acestora”. Valoarea estimată a contractului este de 285.000 lei (echivalentul a peste 67.000 de euro), licitaţia urmând să aibă loc la începutul anului viitor. 

„Din momentul în care managementul asistenţei medicale a revenit în sarcina autorităţilor publice locale, – asemănător cu alte autorităţi publice locale susţinătoare de unităţi de asistenţă medicală – responsabilitatea pentru starea de sănătate a populaţiei şi administrarea asistenţei medicale a revenit Consiliului Judeţean Arad”, se precizează în caietul de sarcini. Tot aici se arată şi faptul că, datorită acesei situaţii – a creşterii responsabilităţii autorităţii privind asistenţa medicală acordată pentru populaţia judeţului şi a creşterii responsabilitatea în administrarea şi funcţionarea spitalelor – se impune “luarea unor măsuri de îmbunătăţire a activităţii de asistenţă medicală”.

Analiză completă

Firma care va câştiga licitaţia va trebui să facă o analiză completă a activităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. Salvator Vuia Arad şi a Spitalului Clinic Municipal Arad. „Consiliul Judeţean Arad, ca şi administrator responsabil şi eficient al spitalelor locale, consideră că este foarte important să realizeze o analiza completă a spitalelor preluate de la Ministerul Sănătăţii. Prin efectuarea analizei doreşte să obţină informaţii despre situaţia actuală financiară, economică, profesională a spitalelor preluate de la Ministerul Sănătăţii. Analiza completă va ajuta la pregătirea deciziilor privind dezvoltarea, eficientizarea şi îmbunătăţirea funcţionării unităţilor sanitare, va ajuta la îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru asigurarea satisfacţiei populaţiei locale”, se precizează în documentaţie.

Plan strategic

La finalul analizei, Consiliul Judeţean va avea o imagine clară a situaţiei curente a spitalelor, pentru fiecare spital separat, şi evaluarea rezumată a acestora, hărţi cu probleme diagnosticate pentru fiecare spital în parte, un plan strategic comun pentru îmbunătăţirea funcţionării şi eficienţei spitalelor şi un document care va conţine metodologia de monitorizare şi modul de aplicare la nivel de administrator – proprietar.

S.B.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor