Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş se scumpeşte „din pix”

De Alin Gherasim
3Comentarii
Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş se scumpeşte „din pix”
Firma care a câştigat licitaţia pentru construirea unui spital de psihiatrie nou cere bani mai mulţi după ce a făcut proiectul tehnic.

Consilierii judeţeni sunt chemaţi să aprobe scumpirea, „din pix”, a viitorului Spital de Psihiatrie care urmează să fie construit la Căpâlnaş. Asta după ce asocierea de firme care a câştigat licitaţia a întocmit proiectul tehnic al lucrării şi şi-a dat seama că are nevoie de bani mai mulţi. Se pare că, iniţial, nu ar fi fost calculate nişte cheltuieli referitoare la terenul pe care va fi construit spitalul, dar nici cheltuieli legate de utilităţi. „În data de 6.11.2018 a fost încheiat contractul de lucrări între Județul Arad și Asocierea SC Tehnodomus SA Arad și S&M Expert Project SRL Iaşi, având ca obiect elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii <Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş>”, se arată în proiectul de hotărâre prin care se solicită majorarea preţului. Numai că, după ce a fost încheiat acest contract şi după ce s-a realizat proiectul tehnic, cele două firme care fac parte din asociere şi-au dat seama că au nevoie de peste 100.000 de lei în plus faţă de valoarea stabilită deja prin contract. „Nu au fost incluse în valoarea estimată a achiziției specificată în fișa de date și nu au fost licitate următoarele: amenajarea terenului, cu valoarea de 33.864 de lei fără TVA, și cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții, cu valoarea de 75.200 lei fără TVA”, se arată în proiectul de hotărâre. Drept urmare, se doreşte modificarea contractului iniţial semnat între CJA şi Tehnodomus şi majorarea sumei cu aproape 110.000 de lei. Însă cheltuielile cu Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaş nu se vor opri aici. Pentru că va fi nevoie de o nouă investiţie, finanţată tot de către Consiliul Judeţean. „Pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a obiectivului de investiții se va derula ulterior o procedură de achiziție separată”, au mai anunţat cei de la CJA.
Noua valoare
După ce noii indicatori tehnico-economici vor fi aprobaţi în şedinţa Consiliului Judeţean, valoarea totală a viitorului spital de psihiatrie va fi de 23 de milioane de lei.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor