Spitalul Judeţean Arad vrea să se „bată” cu Timişoara pe Cardiologie

De Alin Gherasim
6Comentarii
Spitalul Judeţean Arad vrea să se „bată” cu Timişoara pe Cardiologie
Spitalul Judeţean ar urma să investească masiv în secţia de Cardiologie, chiar să depăşească… Timişoara.

Vorbe frumoase, planuri mari. Sperăm să nu fie doar atât, cu toate că obiectivele Spitalului Judeţean Arad sunt greu spre imposibil de îndeplinit. Consiliul de Administraţie al unităţii medicale s-a întrunit în şedinţă la Consiliul Judeţean Arad. Iar, după discuţii, reprezentanţii acestor instituţii au lansat vorbe curajoase, am spune noi: să se „bată” cu spitalele din Timişoara şi cu cele din Ungaria în ceea ce priveşte secţia de Cardiologie. „Pe ordinea de zi a şedinţei a fost aprobarea măsurilor de dezvoltare a activităţii spitalului cu privire la îmbunătăţirea serviciilor spitaliceşti în domeniul medicinei cardiovasculare. Ideea principală pusă în dezbatere este dezvoltarea serviciilor medicale oferite de SCJUA, pentru că ele creează venituri suplimentare”, se arată într-un comunicat al CJA. „Trebuie să îi avem în vedere şi pe arădenii care nu îşi permit să îşi plătească tratamente în clinici private. Ne referim la Cardiologie, fiindcă, din analizele noastre, este una dintre cele mai solicitate. În plus, pentru alte secţii (Oncologie, Obstetrică-Ginecologie, Infecţioase, Psihiatrie) am aplicat pentru proiecte de finanţare naţionale sau europene. Şi pentru Cardiologie vizăm o finanţare de un milion de euro din fonduri europene transfrontaliere”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.

Şi investiţiile

Ce şi-au propus factorii decizionali în ceea ce priveşte secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Arad? Reabilitarea Unităţii de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor cardiaci critici, Compartimentul de Cardiologie Intervenţională şi Laboratorul de Cardiologie Intervenţională, reabilitarea Compartimentului de Spitalizare Zi şi reabilitarea Compartimentului de Recuperare Cardiovasculară. La şedinţă a participat şi Gheorghe Domşa, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Arad. Acesta a insistat ca Spitalul Judeţean să intre în Programul Naţional de Finanţare, prin crearea în structura spitalului, a Laboratorului de Chirurgie Intervenţională. „S-a pus inclusiv problema concurenţei cu Timişoara şi Ungaria, care ar trebui să determine Spitalul Judeţean să ofere servicii de calitate mult mai bune decât în prezent”, au mai spus reprezentanţii CJA. După cum spuneam deja, vorbe frumoase şi planuri curajoase. Ce va fi, rămâne de văzut.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor