Spitalul MedLife Genesys este primul spital privat din Arad care a primit nivel de acreditare maxim din partea CONAS

13Comentarii
Spitalul MedLife Genesys este primul spital privat din Arad care a primit nivel de acreditare maxim din partea CONAS
Arad, 14 martie 2013: Spitalul MedLife Genesys, parte a Sistemului Medical MedLife, devine primul spital privat din Arad acreditat cu nivel maxim de către CONAS – Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. Acreditarea acordată garantează faptul că spitalul MedLife Genesys funcţionează în linie cu standardele europene din domeniu, certificând calitatea serviciilor de sănătate în conformitate cu clasificarea spitalelor, pe categorii de acreditare.

Acreditarea CONAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori şi a 11 referinţe – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încât accentul să fie pus pe managementul serviciilor medicale.

Pentru acreditarea spitalului MedLife Genesys au fost luaţi în calcul atât indicatorii privind serviciile medicale, precum şi gradul de satisfacţie şi siguranţă a pacientului. Procedura de evaluare a urmărit îmbunătăţirea calităţii serviciilor din cadrul spitalului, vizând existenţa unui demers sistematic din partea conducerii organizaţiei prin care să fie reduse disfuncţionalităţile de natură medicală sau nemedicală.

“Acreditarea spitalelor este o măsură necesară, extrem de importantă şi strategică în evoluţia oricărui sistem medical, fie acesta privat sau public. Suntem mândri că prin aceste proceduri de acreditare transparente avem dovada certă a faptului că oferim pacienţilor acces la servicii spitalicesti de talie europeană, acasă, în România. Faptul că suntem singurul operator privat care obţine această acreditare CONAS cu nivel maxim şi în judeţul Arad, cred că ne legitimează încă o dată calitatea de lider de piaţă şi, totodată, ar trebui să reprezinte un factor de consolidare a încrederii pacientului în ceea ce privește serviciile medicale private”, a declarat Nicolae Marcu, director general al MedLife.

“Instituția pe care o coordonez acreditează spitalele pe baza unor criterii de performanţă care vizează în primul rând calitatea serviciilor oferite şi gradul de satisfacţie al pacienţilor. În cazul MedLife, ne face plăcere să confirmăm că discutăm despre o acreditare la nivel maxim, o dovadă în plus a faptului că sistemul privat este o alternativă viabilă în România, într-o perioadă în care se produc atâtea modificări în sistemul de sănătate.” a declarat Lukács Vilmos, Președintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

În cadrul spitalului MedLife Genesys lucrează 200 de cadre medicale cu experienţă certificată dintre care peste 100 de medici de prestigiu, fiind oferite servicii medicale integrate: spital, maternitate, hyperclinica, laborator, farmacie.

Maternitatea MedLife Genesys din Arad, parte a Sistemului Medical MedLife, oferă viitoarelor mămici şi un serviciu de consiliere în ceea ce privește nașterea. Astfel, gravidele primesc consultanță atât pentru alegerea celui mai potrivit pachet de urmărire sarcină şi naştere, cât şi în ceea ce priveşte evoluția sarcinii, etapele travaliului, alăptarea şi îngrijirea bebeluşului. De asemenea, femeile care aleg să nască în cadrul maternităţii MedLife Genesys vor primi sfaturi personalizate în privinţa serviciilor suplimentare disponibile în spitalul şi clinica Genesys.

Consultantul pentru naştere este psiholog certificat, absolvent al cursului de pregătire Doula susţinute de dr. Michel Odent şi doula Liliana Lammers la Bucureşti. Serviciile de consiliere pentru gravide vor fi oferite într-un cadru ambient special, în care vor putea asculta muzică relaxantă şi vor purta discuţii cu consultantul atât despre care este cel mai potrivit pachet de naştere cât şi despre beneficiile şi importanţa interacţiunii imediate dintre mamă şi copil, iniţierea alăptării, posibilitatea realizării unei naşteri naturale după operaţie cezariană anterioară, diferenţele culturale în ceea ce priveşte alegerea modului de a da naştere unui copil, importanţa unei alimentaţii corecte atât pe durata sarcinii cât şi după naşterea bebeluşului, pe durata alăptării.

Adițional, spitalul MedLife Genesys include un singurul Centru de Excelenţă în Patologia Tiroidiană din România. In centru pacienţii beneficiază de consultaţii, investigaţii complexe, analize de laborator, intervenţii chirurgicale şi tratament complet al afecţiunilor endocrine.

NOTĂ: Acreditarea spitalelor nu se suprapune peste clasificarea spitalelor realizată de Ministerul Sănătăţii, care are la bază complexitatea procedurilor medicale şi determină nivelul finanţării spitalelor.

Despre CONAS

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor este singura organizaţie autorizată pentru a acredita spitalele din România, în vederea aplicării politicilor şi programelor Guvernului României în domeniul sanitar, a armonizării cu legislaţia europeană, în scopul îmbunătăţirii continue a calităţii serviciilor medicale spitaliceşti. Organizaţia funcţionează sub coordonarea Primului-Ministru, printr-un consilier de stat desemnat în acest sens fiind finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Cancelariei Primului Ministru.

Acreditarea CONAS garantează faptul ca spitalele funcţionează la standardele stabilite potrivit legii, privind acordarea serviciilor medicale şi conexe actului medical, certificând calitatea serviciilor de sănătate în conformitate cu clasificarea spitalelor, pe categorii de acreditare.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Recent, MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizatia Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din Capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internaţional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat anul trecut premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor