Sprijin pentru cei defavorizati

De A.P.
1Comentariu
Sprijin pentru cei defavorizati
ARAD.Crescătorii de bovine din Archiş, Brazii, Chisindia, Dezna, Hălmagiu, Hălmăgel, Moneasa şi Vârfurile au subvenţii speciale.

Centrul judeţean APIA Arad preia, până cel târziu pe 31 august 2011, cererea de plată aferentă anului 2011, în cadrul „Schemei de plată a ajutorului specific pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate”, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Condiţii de eligibilitate

„Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la Centrul Judeţean APIA din Arad str. Fraţii Neumann, nr.10, sau la Centrul local Gurahonţ. Condiţiile de acordare sunt: deţinerea unui efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie; beneficiarul care solicită ajutorul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe; înscrierea în Registrul Naţional al Exploataţiilor a efectivului de vaci de lapte deţinut în exploataţie; menţinerea în exploataţie a efectivului de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor specific anual, până la data efectuării plăţii; permiterea efectuării controalelor potrivit legii, efectuate de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens; situarea sediului exploataţiei în zonele defavorizate din judeţul Arad în comunele: Archiş, Brazii, Chisindia, Dezna, Hălmagiu, Hălmăgel, Moneasa, Vârfurile”, explică directorul APIA Arad, Gheorghe Alda.

Subvenţia şi penalităţile

Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv aplicarea de penalităţi sau sancţiuni multianuale. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor.

Documente justificative

• copie a Certificatului de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerţului / a Certificatului de înregistrare fiscală / carte de identitate, după caz;

• copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte, emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – pentru conformitate se va prezenta şi originalul paşaportului;

• copie document coordonate bancare (adeverinţă cont bancar, extras de cont etc.)

 

 

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor