Stadionul UTA, doar pe banii Aradului

De Adriana Barbu
4Comentarii
Stadionul UTA, doar pe banii Aradului
Se mişcă lucrurile în jurul stadionului Francisc Neumann de o săptămână. Mai exact, curg acţiunile, gesturile, acuzele, declaraţiile. Ce spune Municipalitatea?

E agitaţie mare în jurul stadionului UTA. Suporterii fac inaugurarea bazei sportive deşi aceasta nu e gata, politicienii ies la atac, subiectul fiind unul foarte ofertant pentru Opoziţie, Puterea sare şi se apără, forţele de ordine sunt pe fază etc. N-a mai fost atâta vânzoleală de foarte mult timp în această zonă şi pe acest subiect.

În acest context atât de agitat în jurul stadionului Francisc Neumann, atât Primăria, cât şi firma care execută lucrările de modernizare a stadionului au decis să facă precizări.

În timp ce Primăria vorbeşte de faptul că Guvernul refuză să finanţeze stadionul, care în atare condiţii e ridicat în integralitate pe banii Aradului, firma Tehnodomus încearcă să justifice amânarea momentului inaugurării lucrării, moment exploatat la maximum de suporterii UTA printr-o inaugurare ironică cu bătaie lungă.

Se aminteşte în acest context, de pildă, faptul că, printre altele, Compania Națională de Investiții, cea care ar fi trebuit să investească în stadionul din Arad, realizează la Slatina un stadion de 10.000 de locuri (Slatina nu are nici măcar echipă în Liga a III-a), că a construit unul la Alexandria şi unul la Turnu Măgurele (Voința Turnu Măgurele activează în Liga a III-a însă), ba chiar a investit 52 de milioane de euro într-un stadion la Craiova. Se precizează faptul că aceeaşi CNI anunţă construirea a patru stadioane la București! Cât despre Arad, deşi iniţial CNI (Compania Națională de Investiții) și-a asumat că va gazona noul stadion arădean, acest fapt nu va mai avea loc pe bani de la Bucureşti.

Deşi se spune că Guvernul investește 370 de milioane de euro în stadioane, acesta a exclus, ne spun oficialii locali, de pe listă Aradul și Timișoara, orașe cu palmares fotbalistic, transformând sportul de performanță într-o jucărie politică. În atare context, Municipalitatea arădeană a demarat procedurile de licitație pentru gazon, aşa cum reprezentanţii Primăriei Arad au declarat în repetate rânduri.

„Remarcăm din nou că județele cele mai puternice din vestul României sunt pedepsite, prin tăierea de la finanțare, deși contribuie cel mai mult la bugetul de stat. Astfel, stadionul UTA este reconstruit integral din banii arădenilor, pe același amplasament unde UTA elimina Feyenoord și unde obținea titlurile sale de campioană a României. În anul 2013, trei companii au depus oferte pentru Stadionul «Francisc Neumann», valoarea proiectului fiind estimată la 32 de milioane de lei fără TVA. Conform documentaţiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din sud va exista un mini-hotel destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar. De altfel, aceste lucrări sunt deja vizibile, iar structura de susținere a acoperișului peluzelor a fost montată”, precizează reprezentanţii Primăriei Arad pe tema inaugurării stadionului.

Despre stadion

În 1946, când a fost inaugurată, arena din Arad era considerată cea mai frumoasă din ţară, baza fiind construită de un cunoscut investitor local, baronul Francisc Neumann. Acum, lângă stadion se încing doar spiritele.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor