Stăm cu salvările în garaj

18Comentarii
Stăm cu salvările în garaj
ARAD – Serviciul Judeţean de Ambulanţă Arad are trei salvări pe care nu le poate folosi.

Cazul ambulanţelor de tip Fiat, pentru consult la domiciliu, a făcut furori la nivel naţional. Însă, foarte puţine maşini dintre cele achiziţionate sunt şi folosite. Majoritatea autoturismelor cumpărate de Ministerul Sănătăţii la preţuri astronomice zac în garajele Serviciilor Judeţene de Ambulanţă, de ani de zile. Acest lucru se întâmplă şi la Arad unde, din cele şase salvări Fiat, de care dispunem, sunt folosite numai trei. Din declaraţiile managerului serviciului arădean, Roberto Schill, nimeni nu a vrut să le folosească. „Momentan, din cele şase ambulanţe de tip Fiat folosim doar trei: două în Arad şi una în Sebiş. Pe aceste maşini pot lucra medici şi asistenţi, fiind dotate cu aparatură ultra-modernă. Datorită lipsei de interes, maşinile stau în garaj, de când le-am primit”, declară Schill.

Lipsă de interes

Acesta acuză medicii de la fostele centre de permanenţă că nu şi-au dat interesul pentru a dispune de o astfel de salvare. „Le-am spus medicilor care asigurau permanenţa în aceste centre că le punem la dispoziţia lor gratuit, numai să le folosească. Noi urma să ne ocupăm şi de alimentarea cu carburant şi de reparaţiile autoturismelor, în cazul în care acestea se defectau. Nimeni nu a dorit o astfel de autospecială”, adaugă Schill. Aceste ambulanţe puteau fi folosite de către serviciu şi în municipiu, însă personalul medical este insuficient.

„Nu avem medici destui pentru a pune în funcţiune şi salvările de consult la domiciliu. Şi asta, cu toate că scoatem în fiecare an posturi la concurs. Nu există niciun interes din partea medicilor pentru a lucra în cadrul Serviciului de Ambulanţă, iar una dintre cauze este programul de lucru, destul de incomod”, povesteşte managerul de la Ambulanţă.

Intră în uz?

Deputatul arădean Claudia Boghicevici a anunţat, în urmă cu o săptămână, că reînfiinţarea centrelor de permanenţă medicală a fost avizată de către Comisia de Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor. Dacă aceste centre vor reintra în circuitul medical, există o şansă ca ambulanţele pentru control la domiciliu să fie folosite şi nu să ruginească în garajele Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Arad.

A.G.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor