Standardizare în turism

Standardizare în turism
Standardizare în turism
ARAD – Agenţiile de turism şi reprezentanţii hotelieri au dezbătut problema standardelor.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a organizat o dezbatere privind standardele în domeniul hotelier şi turistic. Invitată la acest eveniment a fost doamna Irina Marcu, expert al Asocieaţiei de Standardizare din România.

„Necesitatea existenţei standardelor într-un domeniu în plină dezvoltare, cum este cel hotelier, face ca această întâlnire să primească o importanţă majoră.

Concurenţa neloială în domeniul hotelier conduce la nemulţumiri din partea celor care îşi apără şansele corect pe piaţa internă, iar comparaţiile între hotelurile din România şi cele din exterior devin din ce în ce mai greu de realizat”, a punctat doamna Marcu.

De asemenea, o altă temă abordată a fost cea a agenţiilor de voiaj, care au un rol însemnat în creşterea prestigiului hotelurilor, dovedind astfel noi posibilităţi de colaborare.

De la tehnic, la servicii

Utilizarea standardelor a apărut în domeniul tehnic, dar „odată cu dezvoltarea societăţii standardele au început să reprezinte o necesitate şi în domeniul serviciilor.

În acest sens se lucrează la un standard pentru traduceri şi la un standard în domeniul imobiliar, existând deja comitetele tehnice care vor elabora cele două standarde”, după cum mai punctează Irina Marcu.

În domeniul turismului, până în acest moment s-a reuşit aplicarea unui standard de vocabular care se aplică atât în domeniul hotelier cât şi pentru agenţiile de tursim.

A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !