Stare de urgență la CET!

De Diana Dutu
18Comentarii
Stare de urgență la CET!
Consilierii locali municipali sunt convocați vineri dimineața, la ora 9,15, în „şedinţă publică extraordinară de îndată” pentru aprobarea a noi alocări bugetare către CET Hidrocarburi.

O ședință fulger a fost programată pentru vineri dimineața, la Consiliul Local Municipal Arad. Mai exact, o „şedinţă publică extraordinară de îndată” care se convoacă doar în situații de maximă urgență. Care e urgența? CET și căldura pe care centrala termică o furnizează arădenilor.

„Primăria Municipiului Arad a solicitat întrunirea Consiliului Local Municipal vineri, 21 octombrie, în vederea aprobării unei noi alocări financiare pentru acoperirea restanțelor pe care CET le are la furnizorul de gaze naturale. Fondurile vor fi asigurate din excedentul bugetar al Municipiului Arad” – se arată într-o informare de presa a Municipalității, transmisă joi seara.

Aleșii locali sunt chemați, vineri dimineața, la ora 9.15, să aprobe două proiecte de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar al Municipiului Arad, respectiv rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2016.

Alocările anterioare, insuficiente

Să ne amintim că, în urmă cu exact o săptămână, consilierii locali municipali au aprobat alocarea din excedentul bugetar al municipiului Arad a sumei de 5,9 milioane de lei pentru acoperirea parţială a pierderilor incluse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat şi neacoperite în preţ/ tarif, înregistrate de SC CET Hidrocarburi SA. Și, de asemenea, au aprobat alocarea în bugetul local a municipiului Arad a sumei de 19.469.040 lei (TVA inclus) necesară transferului dreptului de proprietate pentru bunurile CET Hidrocarburi.

Dar, din câte se vede, nu a fost suficient. Și asta o spune, acum, chiar Primăria: „sumele alocate până la această dată nu au fost suficiente pentru stingerea obligaţiilor restante de plată ale operatorului de termoficare către furnizorul de gaze naturale C–GAZ & ENERGY DISTRIBUTIE”.

O nouă alocare bugetară

În consecință, Primăria propune alocarea sumei de 10.600 mii lei pentru acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie si furnizare a energiei termice pentru populaţie in sistem centralizat si neacoperite în preţ/tarif, înregistrate de SC CET Hidrocarburi SA Arad.

La baza deciziei unei noi aloc[ri de fonduri pentru CET stau adresele C–GAZ & ENERGY DISTRIBUTIE înregistrate la Primăria Municipiului Arad cu nr.66421/07.10.2016, 68913/20.10.2016, 68914/20.10.2016, 69112/20.10.2016, 69113/20.10.2016, 69287/20.10.2016 privind demararea unor demersuri pentru asigurarea stingerii soldului aferent gazelor consumate pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat.

„Soldul iniţial, în valoare de 21.101.929 lei, datorat furnizorului de gaz a fost parţial acoperit prin sumele alocate pentru transferul cu plată al bunurilor ce alcătuiesc infrastructura SACET din patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad în domeniul public al Municipiului Arad, la această dată soldul rămas fiind de 12.105.289 lei” – se arată în referatul Primăriei.

Diferenţa de la 10.600 mii lei până la acoperirea integrală a soldului va fi achitată de către operatorul de termoficare din venituri proprii, până la sfârşitul lunii.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor