Starea de urgenţă, o nimica toată!

1Comentariu
Starea de urgenţă, o nimica toată!
ARAD – Cornel Secianschi, directorul CET Lignit, spune că situaţia de urgenţă reprezintă un ajutor pentru centrală.

Ministerul Economiei a anunţat cu surle şi trâmbiţe faptul că în România, din cauza frigului, a fost instituită situaţia de urgenţă. Oficialii de la Bucureşti susţineau că, în caz de necesitate, vor opri alimentarea cu gaze şi cu alte materii prime către marii consumatori pentru a asigura confortul şi căldura populaţiei. Cornel Secianschi, directorul CET Lignit, spune că pentru centrala termică pe care o conduce nu s-a luat nicio măsură de reducere a materiilor prime.

„Starea de urgenţă a fost emisă de către minister pentru ca noi, marii consumatori, să putem folosi rezerva de stat. În cazul în care noi am fi rămas fără materii prime, am fi fost nevoiţi să negociem şi să încheiem noi contracte cu furnizorii, ceea ce ar fi însemnat foarte multă birocraţie şi mult timp pierdut. Aşa că, prin această situaţie de urgenţă, ni se dă mână liberă să folosim lignit, păcură sau gaze din rezervă, urmând să completăm în vară ceea ce am folosit, când vom putea face aprovizionarea necesară”, a declarat Secianschi.

Rezerva, folosită anual

Din spusele lui Cornel Secianschi, CET Arad a folosit în fiecare an materii prime din rezerva de stat, în special pe sfârşit de iarnă, când stocurile sunt pe sfârşite. Cu toate acestea, la fel cum folosesc rezerva de stat anual, aşa o şi completează la sfârşitul sezonului rece, mai spune Secianschi.

JA – A.G.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor