Start la recuperarea taxei

De JA – M.P.
Start la recuperarea taxei
ARAD. Prefectul Călin Bibarţ susţine că săptămâna viitoare arădenii se vor putea prezenta la Finanţe pentru a-şi recupera diferenţele pentru taxa de poluare.

Se dă startul la recuperarea diferenţelor dintre taxa de poluare plătită în trecut şi cea valabilă acum. Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Totul a pornit de la hotărârile Curţii Europene de Justiţie care a obligat statul român să elimine discriminarea indirectă în privinţa plăţii taxei auto, care a făcut ca Guvernul să promoveze anul trecut acest proiect de lege, iar Parlamentul să-l aprobe la sfârşitul anului trecut.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede reducerea cuantumului taxei de poluare cu până la 25% şi, totodată, obligă plata acesteia şi pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, taxă care va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.

Banii din taxa de poluare vor fi utilizaţi pentru finanţarea de programe de protejare a mediului, promovate prin Fondul pentru Mediu.

Actele necesare

Potrivit informaţiilor primite de la Prefectura Arad, persoanele care au plătit taxă de poluare după 1 iulie 2008, iar cuantumul acesteia este mai mare decât cel rezultat din aplicarea legislaţiei în vigoare, vor putea să recupereze această diferenţă de la direcţiile financiare. Persoanele interesate trebuie să completeze un formular de restituire pe care îl vor găsi la direcţiile financiare, să aducă documentul doveditor al plăţii taxei de poluare (chitanţă, ordin de plată), copia cărţii de identitate a vehiculului şi copia certificatului de înmatriculare, împreună cu prezentarea în original a acestora.

După 45 de zile

„Restituirea sumelor de bani se va face în intervalul de 45 de zile de la depunerea cererii, printr-un cont indicat de solicitant sau prin direcţiile financiare. În cursul săptămânii viitoare, imediat ce hotărârea va fi publicată în Monitoul Oficial, arădenii se vor putea prezenta la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad pentru a-şi depune actele”, afirmă Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad.

În buget

Sumele pentru restituirea diferenţelor sunt prevăzute, potrivit lui Călin Bibarţ, în bugetul Fondului pentru Mediu.

”Arădenii se vor putea prezenta la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad pentru a-şi depune actele” (Călin Bibarţ)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !