Staţia de Sortare a Deşeurilor, concesionată Recons!

De Diana Dutu
3Comentarii
Staţia de Sortare a Deşeurilor, concesionată Recons!
© A fost o surprinzătoare unanimitate „pentru” în şedinţa CLM de marţi FOTO: E.C.
După ce jumătate de an s-au abţinut de la votarea proiectului în CLM, aleşii PSD-ALDE au fost de acord cu propunerea Executivului Primăriei. Care e explicaţia lor?

După mai multe tentative ratate, delegarea gestiunii directe a Stației de Sortare Arad către Recons a fost aprobată, cu unanimitate, în şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Local Municipal! Deşi proiectul propus de Executivul Primăriei încă de anul trecut nu a suferit între timp nicio modificare, aleşii PSD-ALDE (care până acum l-au blocat, abţinându-se de la vot) au schimbat macazul, oferind majoritatea necesară pentru ca Staţia de Sortare a Deşeurilor Municipale să fie concesionată către Recons.

PSD: „Vot de încredere”

Înainte de votarea proiectului de hotărâre, alesul PSD, Gheorghe Furău, a dorit să afle „dacă Retim va reuşi să ducă gunoiul selectiv la această staţie sau în continuare se va colecta ca şi menajer, pentru că, deocamdată, acest preţ este plătit tot de cetăţenii Aradului. În al doilea rând, aş vrea să ştiu dacă s-au luat ceva măsuri pentru gunoiul vegetal. Ştim că majoritatea cetăţenilor – inclusiv subsemnatul – umblăm noaptea cu sacii de frunze, de iarbă şi îi aruncăm pe unde apucăm. Nu este corect. Noi am venit cu două amendamente atunci când s-a hotărât să se acorde Retimului această activitate, respectiv distribuţia tomberoanelor să se facă direct la domiciliul cetăţenilor, respectiv ritmul de înlocuire a acestora. Eu am vaga impresie că aceste tomberoane ori nu mai există ori sunt degradate, pentru că lumea nu le-a primit deocamdată şi proiectul implementat cu 30 de milioane cam stagnează, respectiv ritmul de colectare. Vom vota acest proiect, ca un vot de încredere pentru noua conducere care se profilează în Primărie şi având încredere în directorul Recons” – a subliniat Gheorghe Furău.

În discuţie a intervenit viceprimarul Călin Bibarţ care a precizat că „ridicarea gunoiului vegetal nu face parte din contractul standard, pentru colectarea acestuia fiind necesar un contract special cu Retimul care, contra cost, îl ridică. În privinţa tomberoanelor, aşa este… Consiliul Judeţean face o expertiză pentru o parte din ele ca să se stabilească dacă mai pot fi funcţionale sau nu.”

Al patrulea blocaj pe Staţia de Sortare

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor