Stau după ultimele exproprieri

16Comentarii
Stau după ultimele exproprieri
ARAD – Secretarul de stat Eusebiu Pistru susţine că şi fără ultimele exproprieri, se lucrează pe autostrada Arad -Timisoara.

Sunt întârzieri la contrucţia autostrăzii Arad-Timişoara dar nu în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor. Aceasta este afirmaţia făcută de Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, ca replică la afirmaţiile făcute de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban la Arad.

Liberalul a precizat la finele săptămânii că există o serie întreagă de întârzieri pe autostradă pentru că nu sunt bani. Afirmaţiile au fost doar parţial recunoscute de Pistru, care susţine că întârzierile sunt contabilizate la capitolul exproprieri de terenuri şi că au fost cauzate de desele schimbările de guvern de anul trecut. „Problema este că a trebuit să reluăm Hotărârea de Guvern privitoare la autostradă ori de câte ori s-a schimbat Guvernul. Adică de nu mai puţin de patru ori. Ea trebuie să fie semnată de toţi miniştrii, dar miniştrii s-au tot schimbat, între timp, şi nu au mai ajuns să semneze actele. Noi tot am refăcut circuitul acestor documente ori de câte ori s-a schimbat Guvernul. Acum, am reluat Hotărârea de Guvern, care va fi adoptată în scurt timp. Problema nu sunt banii pentru exproprieri, aşa cum a spus domnul Orban, căci banii îi avem, ci desele schimbări de Guvern”, a precizat Eusebiu Pistru.

O lună la transparenţă

Chiar dacă hotărârea de Guvern va fi adoptată în această lună, până la exproprierea definitivă a proprietarilor de terenuri – persoane fizice şi juridice – va mai trece ceva timp. După adoptarea hotărârii, trebuie constitutite comisiile primăriilor care se vor ocupa de acest subiect, după care se afişează la sediul primăriilor hotărârile luate cu tarifele pe care Guvernul le propune pentru fiecare proprietar şi teren expropriat, urmând ca în interval de o lună, cât preţurile vor fi afişate, cei vizaţi să îşi de acordul pentru expropriere (şi pentru suma pe care o vor primi) sau să meargă în instanţă.

E vorba, în fapt, de acelaşi traseu pe care l-au urmat şi primele exproprieri de pe viitoarea autostradă Arad-Timişoara. Eusebiu Pistru recunoaşte încă mai mai sunt terenuri destul de importante de expropriat şi că proiectul de acum vizează aceste terenuri.  

A.B.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor