Stewar(t)desa” Air Force One

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, Victor Ponta îl va avea consilier pe Mitch Stewart, nimeni altul decât consilierul lui Obama şi al lui Hillary Clinton.

De fapt, acesta îl „consiliază” deja pe Ponta, dar nu despre felul în care trebuie să presteze la adunările populare şi pe micul ecran, ci la ce sarcini are de îndeplinit cel care vrea să devină preşedinte- pardon, guvernator- al României. Mai întâi, să nu cuteze a se atinge de înţelegerile încheiate de către predecesorul său, pentru că acestea reprezintă preţul plătit de către români pentru umbrela americană, respectiv NATO. Iar dacă nu ai voie să te atingi de interesele americane în România, nu ai voie nici să clinteşti vreu fir de păr de pe capul lui Băse ( e drept, ar fi cam greu), care a trudit cu şiroaie de sudori pentru salvgardarea lor. Doar nu degeaba ne-a spus-o prezidentul de la obraz, imediat după participarea la summit-ul NATO, că „libertatea costă”. Summit la care Băse s-a plimbat cu mâinile în buzunare, alături de Obama şi alţi lideri, ca să ne arate nouă, prostimii, cât de tare în parcare este el şi că duşmanii lui pot să-şi ia gândul de la vreo revanşă după prezidenţiale.

Aşadar, lăsarea lui Băsescu în pace este o condiţie sine qua non ca să te bucuri de sprijinul americanilor. Pot să pariez pe toate perimetrele cu gaze de şist din România contra unei căsuţe în jungla amazoniană că, aşa cum Ambasada americană a ţipat că Ponta şi Crin au atentat la statul de drept când au făcut ceva contra lui Băsescu, tot aşa va spune că este dreptul Parlamentului României să dea legea amnistiei sau că preşedintele Ponta, ales legitim de către cetăţeni, poate să facă absolut ce şi cum pofteşte. Iar opoziţia să stea cuminte, să nu atace justiţia, să nu cârâie împotriva lui Kovesi sau împotriva altcuiva care vrea să scape ţara de corupţi şi poate să aresteze când vrea, pe cine doreşte. Ca şi Băsescu, Ponta va fi tot un amărât de steward, al cărui rol va fi să servească băuturi în Air Force One, sau să ducă ţucalul, dacă, Doamne, Fereşte, vreunui râgâitor secretar de stat american i-au căzut greu sarmalele îngurgitate seara şi l-a apucat pântecăraia. În caz contrar, nu va fi preşedinte!

„Când fumul gazelor de şist va ieşi pe coşul ambasadei SUA, striga-vom : avem preşedinte !”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !