STIL DE VIAŢĂ Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Diete fără efectul yo-yo

STIL DE VIAŢĂ Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Diete fără efectul yo-yo
Termenul de dietă este interpretat eronat de mulți dintre noi. Etimologia cuvântului ne trimite la vechii greci și înseamnă un stil corect de viață, și nu o reducere temporară a caloriilor.

Regimurile ocazionale fac ca multe persoane să fie expuse la efectul yo-yo, adică la un carusel dezlănțuit al greutății corporale, iar organismul să fie din ce în ce mai refractar la o pierdere sănătoasă și fiziologică a grăsimii în exces. Ceea ce contează este să pierdem din greutate progresiv și definitiv, iar pentru aceasta trebuie să ne fixăm obiective precise și concrete:

1. Decideți conștient să pierdeți în greutate treptat, un obiectiv realist fiind acela de a slăbi 1 – 1,2 kilograme pe săptămână.

2. Dacă este necesar să slăbiți mai multe kilograme, nu vă fixați un obiectiv distant (10 kilograme în două luni), ci încercați să îl împărțiți în micro-termene (5 kg pe lună) și acestea în micro-obiective (1 kg pe săptămână).

3. Notați rezultatele obținute. Evaluarea progreselor vă este de folos în momentele dificile, vă ajută să rămâneți concentrați și motivați.

4. Pregătiți-vă să pierdeți câteva bătălii dacă vreți să câștigați războiul. Niciun proces de schimbare al stilului de viață nu este liniar și este inevitabil să vă loviți de obstacole care, uneori, vă împiedică în realizarea scopului propus. Dacă dieta nu dă rezultate, nu abandonați și nu renunțați la eforturile făcute. Alegeți, în schimb, o altă strategie.

5. Când faceți măsurătorile săptămânale, notați și starea generală și cea psihologică. Acest lucru va face ca întregul program să fie un parcurs de formare, care va transforma raportul vostru hrană și cu propria persoană.

6. Revedeți obiectivele, mai ales cele care privesc modul în care vă sincronizați cu atingerea rezultatelor. Răbdarea este, de cele mai multe ori, extrem de utilă.

Regimurile ocazionale fac ca multe persoane să fie expuse la efectul yo-yo, adică la un carusel dezlănțuit al greutății corporale”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !