STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Sistemele de detoxifiere ale organismului (II)

De Adela Ciolocoi
STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Sistemele de detoxifiere ale organismului (II)
© Adela Ciolocoi
Corpul nostru este dotat cu o „uzină” eficientă de detoxifiere, a cărei activitate constă în eliminarea substanțelor toxice din ficat, plămâni, rinichi, piele, sistemul digestiv și cel limfatic.

Toxinele, reziduurile sunt eliminate în mod obișnuit și eficient, însă, din când în când, putem oferi un ajutor suplimentar pentru a face față nivelului ridicat de toxine. Săptămâna trecută am trecut în revistă sistemul digestiv, ficatul și rinichii, iar astăzi vom vorbi despre sistemul limfatic, plămâni și piele.

1. Sistemul limfatic. Este o componentă a sistemului imunitar, care protejează organismul de boli, fiind cunoscut, de asemenea, ca și sistemul de drenaj al organismului, alcătuit dintr-o rețea de vase de sânge și ganglioni limfatici, care transportă fluide din țesuturi în interiorul corpului. Sistemul limfatic transportă toxine, reziduuri, excesul de lichide la ganglionii limfatici, unde deșeurile sunt filtrate. Circulația deficitară și sistemul imunitar slăbit pot semnala faptul că sistemul limfatic nu funcționează bine. Se consideră că nivelurile mai ridicate de toxine încetinesc sistemul limfatic.

2. Plămânii. Plămânii furnizează oxigen la nivel celular și sprijină detoxifierea întregului organism. Numărul ridicat de agenți poluanți cu care ne confruntăm zilnic îngreunează procesul de detoxifiere al corpului, care, la rândul său, duce la vulnerabilitate crescută la boli și dezechilibre hormonale. Când respirăm, plămânii se confruntă cu poluanți atmosferici precum monoxidul de carbon provenit din poluarea produsă de trafic. Ei permit pătrunderea oxigenului în sistemul circulator și eliminarea produselor reziduale ca dioxidul de carbon. Respirația corectă este esențială pentru funcționarea normală a metabolismului și organelor corpului. Răceala, sinusurile blocate și secrețiile nazale frecvente sunt semne ale unei funcționări deficitare a sistemului respirator.

3. Pielea. Este cel mai mare organ al corpului și organul de eliminare cu cea mai mare suprafață. Fiecare por elimină reziduuri și transpirație, iar glandele sebacee

ajută la eliminarea toxinelor. Pielea este oglinda a ceea ce se petrece în interiorul nostru. Dacă colonul este încărcat, spre exemplu, toxinele vor încerca să iasă la suprafață prin piele (iritații, acneee, erupții, pete). redactia.jurnalaradean@informmedia.ro

CITATA: Prin „uzina” eficientă de detoxifiere cu care este dotat organismul nostru sunt eliminate substanțelor toxice și reziduurile”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !