Strada Pădurii ar putea deveni strada Prof.dr. Aurel Ardelean

De Diana Dutu
21Comentarii
Strada Pădurii ar putea deveni strada Prof.dr. Aurel Ardelean
Iniţiativa îi aparţine primarului Gheorghe Falcă, la solicitarea Fundației Universitare ,,Vasile Goldiș’’ Arad.

„Având în vedere faptul că domnul Aurel Ardelean născut în anul 1939 și decedat în anul 2018, a fost o personalitate marcantă a municipiului Arad, prin faptul că a contribuit la dezvoltarea municipiului Arad prin activitatea personală a domniei sale, a fondat și a condus atât Fundația Universitară «Vasile Goldiș» din Arad, cât și Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» din Arad, este oportun să se atribuie o denumire unei străzi din municipiul Arad” – se arată într-un raport al Serviciului Date Urbane şi Spaţiale, Evidenţă Construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Arad. Practic, Fundația Universitară „Vasile Goldiș” Arad a transmis Primăriei o adresă prin care a solicitat redenumirea străzii Pădurii în strada Prof.dr. Aurel Ardelean. De ce a fost aleasă tocmai această stradă din cartierul Pârneava? Pentru că aceasta e situată în „zona de proximitate” a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. În fapt, campusul UVVG se află pe strada Liviu Rebreanu (perpendiculară pe Pădurii) însă accesul în incintă se poate face şi de pe strada Pădurii.

„La transparenţă”

La iniţiativa primarului Gheorghe Falcă, Primăria a întocmit un proiect de hotărâre „privind schimbarea de denumire de stradă în Municipiul Arad, cartier Pârneava”. Proiectul se află, în prezent, „la transparenţă”. Documentul e afişat la intrarea în Primăria Municipiului Arad, începând de marţi, 21 mai. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii până la 31 mai.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând de miercuri, 22 mai 2019, între orele 8.00-18.00 (luni-joi) şi 8.00-16.00 (vineri), la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după acest proiect, care poate fi studiat şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor