Ştrandul, deschis în şantier

De Diana Dutu
26Comentarii
Ştrandul, deschis în şantier
© FOTO: Valentin Goran
Se lucrează de zor la pavaje şi bazine, dar lucrările nu se vor finaliza până la 1 Mai, când va avea loc deschiderea oficială.

Se anunţă zile călduroase în următoarea perioadă, iar dacă vă gândiţi să vă petreceţi măcar o parte din ele pe ştrand, e bine de ştiut că o puteţi face. Asta în ciuda faptului că deschiderea oficială a bazei de agrement de pe malul Mureşului va avea loc doar miercuri, 1 Mai. Puteţi merge şi până atunci pe ştrand, dar numai pentru a face plajă. Dacă vă e prea cald şi doriţi să vă răcoriţi cu o baie în piscină, vă puteţi pune pofta în cui: zona bazinelor va fi închisă până la 1 Mai. De ce? Pentru că încă se lucrează. Şi, din păcate, lucrările nu vor fi finalizate total până la deschiderea oficială. „Până la 1 mai, când vrem să deschidem oficial ştrandul, va fi terminat pavajul şi trei bazine, iar ulterior se vor termina şi celelalte două bazine. Valoarea totală a investiţiei municipalităţii se ridică la peste 1,5 milioane de lei” – a precizat viceprimarul Călin Bibarţ.

Dacă nu se va reuşi repararea tuturor bazinelor, măcar de o bucurie vor avea parte arădenii care merg să se relaxeze pe ştrand. „Atracţia sezonului estival 2019 pe Ştrandul Neptun vor fi, fără doar şi poate, cele trei tobogane nou montate anul trecut. Ele au fost deja recepţionate şi vor putea fi încercate după deschiderea oficială a ştrandului” – arată reprezentanţii Primăriei.

„Toate investiţiile municipalităţii au un singur ţel: creşterea calităţii serviciilor oferite pe ştrandul Neptun” – a subliniat directorul Recons, Nicolae Mehelean. Cât vor fi de încântaţi arădenii de rezultat, rămâne să aflăm în perioada următoare.

Potrivit contractului de execuţie a lucrărilor de reparaţii de pe ştrand, până la 30 aprilie trebuie să se finalizeze bazinul mijlociu, bazinul pentru copii şi bazinul pentru adulţi, cu apă termală plus platforma de dale din jurul acestor bazine. Se vor reface şi rigolele adiacente bazinelor şi se vor reabilita grilajele de scurgere a apei. Până la 30 iunie se va lucra la bazinul cu bilă şi bazinul cu apă termală destinat copiilor plus platforma de dale din jur. De asemenea, se vor reabilita cădiţele duşurilor exterioare din zona bazinelor.

Toate lucrările de modernizare costă 1.514.634,78 de lei. O sumă nu tocmai mică, dar care sperăm că se va reflecta în calitatea investiţiei. De nu va fi aşa, cu siguranţă arădenii vor taxa administraţia: mai întâi îşi vor exprima public nemulţumirile, apoi se vor îndrepta spre bazele de agrement din vecini – fie că vorbim de aqua park-urile din Oradea sau de ştrandurile din Ungaria.

Preţuri mai mari

Dacă de 1 Mai intrarea va fi liberă pe Ştrandul Neptun, imediat după aceea se va plăti taxă de intrare. Iar preţurile sunt mai mari ca anul trecut. „În sezonul estival 2019, prețul unui bilet întreg de acces pe ștrand va fi de 22 lei/zi, iar pentru elevi, studenți cu vârsta până la 25 ani, pensionari, persoane cu handicap preţul rămâne în continuare la nivelul de 10 lei. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de acces gratuit” – precizează reprezentanţii municipalităţii.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor