Ştrandul, dezbătut în linişte

De Diana Dutu
Reactualizat la:
5Comentarii
Ştrandul, dezbătut în linişte
© FOTO: D.D.
Doar cinci din cele 40 de persoane prezente la dezbaterea publică privind noul regulament al ştrandului au luat cuvântul.

Sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ a găzduit, joi după-masă, dezbaterea publică a Regulamentului de organizare și funcționare a zonelor de agrement din municipiul Arad. În jur de 40 de persoane au fost prezente la eveniment, dar s-au înscris la cuvânt numai cinci. A fost o dezbatere liniştită şi civilizată, care a durat aproximativ o oră. În acest timp, unii şi-au prezentat nemulţumirile, alţii au făcut sugestii şi recomandări sau au prezentat propuneri punctuale la regulament (reprezentantul USR, Florin Stana, fiind cel mai bun la acest ultim capitol).

S-a vorbit în termeni pozitivi despre intenţia Municipalităţii de a elimina tariful de intrare în zona comercială (odată cu transformarea acesteia în Parc al Cetăţii). S-a dezbătut problema parcărilor, s-a cerut preţ redus la abonamente pentru căsuţari, s-a solicitat definirea zonelor unde se poate face un grătar, s-a vorbit despre necesitatea înfiinţării unui post de poliţie locală în incinta ştrandului, s-a cerut modernizarea toboganului verde din zona destinată copiilor sau tarif diferenţiat pentru această zonă, s-a solicitat aducerea marilor evenimente ale Municipalităţii pe ştrand, s-a discutat despre (im)posibilitatea creării unor zone de cazare pe ştrand etc.

„Au fost câteva propuneri interesante care vin în concordanţă cu ceea ce am solicitat noi, cu referire la accesul pe ştrand. Va fi un acces cu maşina în parcările cu plată astfel încât Municipalitatea să rezolve situaţia unui număr cât mai mare de cetăţeni care doresc să vină la ştrand cu maşina. Mai avem de rezolvat accesul cu maşina în spate, în zona de evenimente, un acces în care oamenii de la căsuţe solicită un abonament pentru dânşii. Lucurul acesta o să-l avem în atenţie până la votarea regulamentului. Am mai observat astăzi că există o discuţie între oamenii care ocupă acelaşi spaţiu: unii din cei de la căsuţe doresc o linişte mai profundă, dar există şi un număr de oameni din zona comercială care doresc un orar de funcţionare mai atractiv decât în municipiul Arad. Prelungirea programului nu se poate face decât cu aprobarea unor instituţii ale statului, asta însemnând că trebuie să ai antifonat spaţiul comercial” – a precizat primarul Gheorghe Falcă, la finalul dezbaterii.

dsc_2375

dsc_2373

dsc_2375

dsc_2377

dsc_23805Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor