„Strângeri de mâini” Arad-Gyula

De Diana Dutu
„Strângeri de mâini” Arad-Gyula
© FOTO: D.D.
Joi a avut loc tradiţionala întâlnire anuală dintre cele două oraşe înfrăţite.

Sala festivă Regele Ferdinand din Palatul Administrativ a găzduit, joi dimineaţa, şedinţa comună a consiliilor locale din oraşele înfrăţite Arad şi Gyula. Şedinţa a fost programată în cadrul întâlnirii anuale „Strângeri de mâini”. Delegaţia maghiară, condusă de către viceprimarul oraşului Gyula, Konya Istvan, a fost primită de către aleşii arădeni, în frunte cu cei doi viceprimari ai municipiului, Bognar Levente şi Călin Bibarţ. Şedinţa festivă a durat aproximativ o oră şi jumătate şi a fost urmată de grupuri de lucru pe comisii.

„Era important ca, în tradiția noastră de colaborare de 22 de ani, să ne întâlnim. Noi îi spunem „strângeri de mâini”, dar de fapt este o întâlnire tradiţională a consilierilor locali prin care se asigură continuitatea colaborării bazată pe programe anuale. Am făcut un bilanţ cu ceea ce am realizat în anul 2016 şi am discutat despre proiectele pe 2017, mai ales că de un an de zile ne pregătim pentru accesarea fondurilor transfrontaliere. Dacă până acum a fost HuRo, de acum înainte va fi RoHu. Faptul că am câştigat sute de mii de euro împreună, e o bază pe care putem construi mai departe. În intervenţiile care au fost astăzi s-au şi concretizat deja câteva direcţii importante pentru colaborarea de anul următor. E important ca experienţa câştigată în anii anteriori să fie în continuare o bază a colaborărilor dintre cele două oraşe” – a precizat primarul Bognar Levente, pentru Jurnal arădean/ Aradon.

În partea a doua a zilei, programul întâlnirii „Strângeri de mâini” a continuat cu o componentă de „relaxare activă”: un meci de fotbal amical între echipele consilierilor locali din cele două oraşe. Un meci al cărui rezultat a fost stabilit încă înainte de a începe: egalitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !