„Strângeri de mâini”, la Arad

De Andreea Pintea
„Strângeri de mâini”, la Arad
© Ședință Festivă în Arad și Gyula FOTO: A. Pintea
23 de ani de colaborare Arad-Gyula! Înfrățirea între cele două orașe a fost marcată în mod festiv la Arad.

Sala festivă Regele Ferdinand din Palatul Administrativ a găzduit, joi, 7 decembrie, şedinţa comună a consiliilor locale din oraşele înfrăţite Arad şi Gyula. Şedinţa a avut loc în cadrul tradiţionalei întâlnirii „Strângeri de mâini”. După cuvinte de bun-venit adresate de cei doi edili șefi, au urmat discuţiile pe secţiuni în cadrul cărora s-au dezbătut teme de ordin social, cultural, dar şi subiecte din domeniile sănătate, economie şi urbanism.

Curajul de a se înfrăți

„Acum 23 de ani, cele două administrații au dat dovadă de mult curaj atunci când au pus bazele acestei înfrățiri. Salut curajul celor care pus umărul la constituirea acestei relații. Trebuie să precizăm că în urma celor peste două decenii de colaborare am avut de câștigat atât din punct de vedere economic – prin prisma fondurilor europene atrase, cât și din punct de vedere al dezvoltării culturale. În contextul în care anul 2018, va fi anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, doresc ca toate manifestările din Anul Centenar să nu lezeze niciun partener, cu atât mai mult orașe cu care suntem înfrățiți”, a punctat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

De cealaltă parte, primarul din Gyula, dr. Görgényi Ernő, a subliniat: „Este o bucurie să revin în Arad și să observ dezvoltare, ceea ce ne demonstrează că avem ce învăța unii de la alții. Cele două orașe au evoluat împreună, s-au dezvoltat și vor colabora și pe viitor”.

Pentru 2018

Concluziile acestei dezbateri vor constitui puncte de plecare pentru Programul de Colaborare pe anul 2018, ce urmează să fie semnat în prima lună a anului 2018. Partea a doua a zilei a fost dedicată prezentării proiectului „Reţea pentru succesul economiei sociale”, proiect în care oraşele Gyula şi Arad sunt partenere. Ziua s-a încheiat cu participarea maghiarilor la concertul susținut de Filarmonica de Stat Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !