„Strângeri de mâini”, la Gyula

„Strângeri de mâini”, la Gyula
Întâlnirea tradiţională a consilierilor locali din Arad şi Gyula a avut loc, săptămâna aceasta, în oraşul maghiar.

O delegaţie a municipiului Arad condusă de viceprimarul Levente Bognar a fost prezentă, săptămâna aceasta, la Gyula cu ocazia tradiţionalei întâlniri „Strângeri de mâini”, între reprezentanții orașelor înfrățite Arad și Gyula.

Program

Programul întâlnirii cu administrația din Gyula a cuprins şedinţa festivă de la sediul Primăriei orașului Gyula, la care au participat consilieri locali, responsabili din administrația locală, precum şi repezentaţi ai mai multor organizaţii non-guvernamentale. Şedinţa festivă a fost urmată de grupuri de lucru pe comisii, prilej de a se discuta despre programul de colaborare pe 2017 şi perspectivele pe 2018. Câteva dintre ideile dezbătute în cadrul întâlnirii „Strângeri de mâini” 2017 au fost: continuarea colaborării tradiţionale şi extinderea cu iniţiative noi, introducerea artelor vizuale în cadrul programului de colaborare pe anul 2018, iniţierea unor colaborări între şcolile de limbă germană din Gyula şi Arad, extinderea iniţiativelor pentru dezvoltarea de proiecte sociale, extinderea unor colaborări între grădiniţele din cele două oraşe, schimburi de experienţă în domeniul protejării monumentelor dar şi între arhitecţii din Arad şi oraşul maghiar şi, nu în ultimul rând, utilizarea în parteneriat a fondurilor lansate de UE pentru Anul European al Patrimoniului 2018. Nu a fost omisă nici posibilitatea de a depune proiecte comune în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Ungaria.

În partea a doua, programul întâlnirii „Strângeri de mâini” a continuat cu un tur al celor mai importante monumente istorice din oraşul Gyula (Cetatea şi Castelul Almásy, recent restaurat), iar finalul zilei a fost rezervat unui concert dedicat lucrărilor compozitorului Erkel Ferenc, născut chiar pe 7 noiembrie 1810. Programul artistic a fost asigurat de coruri locale şi Filarmonica de Stat din Arad.

Bilanţ şi proiecte

„«Strângeri de mâini» este o întâlnire tradiţională a consilierilor locali prin care se asigură continuitatea colaborării de 23 de ani, bazată pe programe anuale. Ca de fiecare dată, ne folosim de acest prilej pentru a face un bilanţ cu ceea ce am realizat în anul 2017, dar am discutat şi despre proiectele pe 2018. Pot spune cu satisfacţie că s-au şi concretizat câteva direcţii importante pentru colaborarea de anul viitor. E important ca experienţa câştigată în toţi aceşti ani să fie o bază a colaborărilor dintre cele două oraşe” – a precizat viceprimarul Aradului, Levente Bognar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !