Strategie împotriva violenţei contra femeilor

Strategie împotriva violenţei contra femeilor
BRUXELLES – Vicepreşedinta Comisiei de dezvoltare a Parlamentului European (DEVE), Corina Creţu, a declarat, miercuri, în cadrul sesiunii plenare a PE, că este nevoie de o strategie complexă care să vizeze eliminarea factorilor ce favorizează violenţa împotriva femeilor.

Declaraţiadoamnei Creţu a avut locîn cadrul dezbaterilor consacrate Platformei ONU de Acţiune pentru Egalitatea de Gen.“Unul din domeniile de acţiune definite prin Platforma de la Beijing din 1995 vizează combaterea violenţei împotriva femeilor. La 15 ani de la această conferinţă istorică a ONU, bilanţul eforturilor pentru îmbunătăţirea situaţiei femeilor în lume este dezamăgitor. Numeroasele programe adoptate de-a lungul ultimilor ani rămân dezolant de îndepărtate de realitate, ca şi Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, între care figurează, de asemenea, la loc de cinste, promovarea egalităţii între femei şi bărbaţi“, a subliniat Corina Creţu. Europarlamentarul român a precizat, în acest context, că, din păcate, violenţa conjugală, violul ca armă de război, mutilarea genitală, căsătoria forţată, traficul de persoane sau sclavia sexuală rămân coşmarul ce distruge vieţile a milioane de femei din întreaga lume. “Cred că, fără implicarea şi mai pronunţată a Uniunii Europene, nu putem vorbi de reuşită. Avem nevoie de o strategie complexă care să vizeze sărăcia, lipsa de educaţie şi de informare, impunitatea, conflictele armate, traficul de persoane in scopul prostituţiei. E important să nu uităm că, înainte de a fi o cauză a răului, violenţa împotriva femeilor este un efect al unui complex de factori la a căror rădăcină trebuie acţionat mai unit şi mai ferm“, a declarat doamna Creţu.

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !