Străzi cu capcane pentru şoferi

19Comentarii
Străzi cu capcane pentru şoferi
ARAD – Autorităţile se declară neputincioase în cazul dezastrului de pe Tarafului şi Clopotului. |Scrisoare

În numerele trecute ale ziarului nostru am prezentat calvarul pe care trebuie să-l suporte în fiecare zi arădenii care au drum pe străzile Tarafului şi Clopotului din Sânicolaul Mic. Străzile de pământ, devenite impracticabile din cauza traficului intens sunt la fel cum erau acum două luni, când am scris prima data despre acestă dezastrul de acolo, deşi reprezentanţii Primăriei promiseseră la timpul respectiv că în cel mult două săptămâni vor astupa gropile. Văzând că edilii nu şi-au respectat promisiunea, cititoarea noastră Adriana Bodnar ne-a trimis un e-mail plin de reproşuri la adresa autorităţilor locale.

„De la ultimul dumneavoastră articol când au pus pietriş şi au nivelat drumul, nu au mai făcut nimic, şi acum este iarăşi impractricabil. Sunt mii de maşini care trebuie să parcurgă acest traseu zilnic de cel puţin două ori, dar Primaria Arad şi Amarad SA nu fac nimic să amelioreze situaţia. Chiar nu înţeleg de ce este atât de greu ca o dată la două săptămâni să niveleze cele două străzi?”, ne scrie Adriana Bodnar.

Lucrează fără cap

Deplasându-ne la faţa locului am observat că ploile din ultima vreme au adus în pragul dezastrului drumul de pe străzile Tarafului, respectiv Clopotului, care fac legătura cu oraşul atâta timp cât se lucrează la canalizarea de pe strada Flacăra. Mai mult, locuitorii din zonă acuză faptul că maşinile le prăfuiesc casele, iar zgomotul a ajuns să fie de nesuportat.

„Este incredibil prin ce trecem. Înţelegem şi pe cei care fac lucrările de canalizare, dar totuşi, ele au fost făcute fără cap. Am văzut pe aradon.ro că aţi mai scris de acest subiect, dar chiar nu se poate face nimic? Tinde deja să devină un mic serial, sau mare ca Dallas. Am fost de trei ori la mecanic până acum cu maşina pentru că s-a distrus direcţia şi nu numai din cauza gropilor. Acum, după ploile din ultima vreme, drumul este dezastru. Efectiv nu poţi merge cu mai mult de 10 km la oră. Ar putea să mai pună ceva pietriş, sau să bage freza”, spune Cristian Vlad, un locuitor din Sânicolaul Mic.

Pe de altă parte, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, susţine că cele două străzi au devenit impracticabile din cauza traficului greu, care nu poate fi deviat prin altă parte. „S-au dus acolo cantităţi enorme de piatră, dar din cauză că oamenii au dorit să li se stropească de trei ori pe zi strada apa a afectat infrastructura.”

Gropi imense

Străzile Tarafului şi Clopotului fac legătura cu Aradul, pe aici trecând toţi cei din Fântânele, Aluniş, Frumuşeni, Tisa Nouă, Zăbrani, Neudorf şi alte localităţi.
Sute de maşini trec zilnic pe această rută, foarte circulată şi de camioane sau autobuze. Gropile au ajuns să aibă şi adâncimea de jumătate de metru fiind imposibil de evitat.

L.S.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor