Studii pe bandă rulantă la Consiliul Judeţean

De Alin Gherasim
2Comentarii
Studii pe bandă rulantă la Consiliul Judeţean
CJA vrea trei studii de fezabilitate dintr-un foc, unul pentru cântare, unul pentru staţii de autobuz şi altul pentru totemurile de la intrarea în judeţ.

Au încercat să comande studii de fezabilitate separat, pentru fiecare investiţie în parte, dar nu au primit oferte. Acum, cei de la Consiliul Judeţean au schimbat strategia şi au comandat, la pachet, trei studii de fezabilitate deodată. Unul dintre aceste studii vizează realizarea unor platforme pentru verificarea tonajului vehiculelor care circulă pe drumurile judeţene. Un al doilea studiu se referă la realizarea unor totemuri la intrările în judeţul Arad dinspre judeţele Timiş şi Bihor. În sfârşit, al treilea studiu are în vedere construirea a două staţii de autobuz pe drumul care leagă Aradul de Felnac.

Şi sumele
Cum la primele cereri de ofertă nu au existat firme interesate, CJA a comasat acum toate studiile de fezabilitate în speranţa că suma totală pe care ar putea-o câştiga societatea care va semna contractul va fi mai atractivă. Aşadar, pentru studiul aferent amenajării platformelor de verificare a tonajelor se estimează că se va plăti o sumă de 28.500 de lei. Pentru studiul totemurilor se estimează că se va cheltui 32.500 de lei. Iar pentru cele două staţii de autobuz care se doresc a fi construite studiul este estimat la 13.000 de lei. Un total de 74.000 de lei. Numai că suma ar putea scădea. Pentru că, potrivit CJA, firma care va oferi preţul cel mai scăzut va fi declarată câştigătoare.

Investiţiile propuse
Dar să vedem exact ce îşi doresc să realizeze cei de la Consiliul Judeţean, după ce aceste studii de fezabilitate vor fi întocmite. Dacă vorbim despre platformele pentru verificarea tonajelor, CJA vrea să înfiinţeze astfel de „cântare” pe patru drumuri din judeţ, respectiv între judeţul Timiş şi localitatea Birchiş, în zona localităţii Ususău, între Felnac şi Sânpetru German şi între Tauţ şi Târnova.
Dacă vorbim despre totemurile de la intrările în judeţ, CJA vrea să monteze astfel de opere în zona Birchiş, la intrarea dinspre judeţul Timiş, în localitatea Satu Mare, la intrarea în judeţul nostru dinspre Timiş, în zona Neudorf, tot cu intrare dinspre Timiş, în apropierea localităţii Berechiu, cu intrare dinspre judeţul Bihor şi în zona localităţii Craiva, unde vine drumul dinspre Bihor. Pe lângă aceste totemuri care anunţă şoferii că au intrat pe raza judeţului nostru, CJA vrea să amenajeze şi parcări cu locuri de odihnă în acele zone.
În sfârşit, în ceea ce priveşte cele două staţii de autobuz, acestea ar urma să fie realizate la kilometrul 91 al drumului judeţean 682. Staţiile vor fi compuse din copertine, bănci, coşuri de gunoi şi panouri publicitare.
Rămâne de văzut dacă aceste lucrări vor fi şi începute, ţinând cont de faptul că firmele nu se prea înghesuiesc la studiile de fezabilitate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor