Studiu: În primele 9 luni, salariile din sectorul privat au crescut cu 5%, bonusurile – cu 12%

1Comentariu
Studiu: În primele 9 luni, salariile din sectorul privat au crescut cu 5%, bonusurile – cu 12%
O analiză realizată de compania Smartree, specializată în externalizarea proceselor de HR, arată că ȋn primele nouă luni ale lui 2017 angajații din mediul privat au beneficiat de salarii cu 5% mai mari și de bonusuri salariale cu 12% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Mediafax.

Potrivit analizei „Smartree Workforce Index”, creșterea a fost în principal susținută de majorarea salariului minim brut pe economie de la începutul anului, care s-a reflectat în evoluția pozitivă a salariilor.
În ceea ce privește primele nouă luni ale lui 2017, valoarea bonusurilor oferite de companii a cunoscut același trend pozitiv, ȋnregistrȃnd o creștere de 12%. Acest lucru s-a văzut și în evoluția pozitivă a indicelui de bunăstare a angajaților, care a crescut cu aceeași valoare procentuală.

„Datele Smartree Workforce Index arată un trend pozitiv la nivelul întregii piețe, raportat la primele nouă luni ale anului. Desigur, am identificat evoluții diferențiate ale indicatorilor analizați, de-a lungul perioadei. Acestea se datorează unor factori diverși, de la punerea în aplicare a unor modificări legislative până la implementarea de programe organizaționale specifice. Un exemplu în acest sens ar fi programele de bonusare. Astfel, observăm cum tot mai multe companii bonuseză în timp real activitatea angajaților pentru a-i reține, dar și pentru a-i motiva să fie cât mai eficienți la locul de muncă”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Același studiu mai arată că și numărul angajărilor s-a majorat, ȋn medie, cu 13% ȋn această perioadă, pe fondul unui cadru macroeconomic favorabil și al creșterii economice ȋnregistrate ȋn prima parte a anului. Potrivit datelor Smartree, industriile în care s-au raportat cele mai multe angajări sunt farma, echipamente medicale, telecomunicații, dezvoltare aplicații software sau producție componente auto.

Smartree procesează 600.000 de angajați anual și are peste 180 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor