Studiu pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

De Eugen Rogojan
4Comentarii
Studiu pentru stații de încărcare a mașinilor electrice
Primăria Municipiului Arad a plătit peste 50 de mii de lei pentru studiul de fezabilitate privind amplasarea unor stații de reîncărcare a autoturismelor electrice.

O companie arădeană va încasa, de la Primăria Municipiului Arad, peste 50 de mii de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate privind amplasarea stațiilor de încărcare pentru autovehicule electrice pe care municipalitatea intenționează să le amplaseze în cinci locuri din oraș. Acestea ar urma să fie realizate în parcarea mediană de pe Bulevardul Revoluției (la intersecția cu I.C.Brătianu), la intersecția străzii Dorobanți cu Pădurii (prof.dr. Aurel Ardelean), în parcarea pieței Obor, în Piața Sporturilor și pe strada Vârful cu Dor.

Detaliile tehnice

„Fiecare din cele 5 stații va fi compusă din minim două puncte de reîncărcare, vor dispune de un minim de locuri de parcare cel puțin egal cu numărul punctelor de încărcare. Fiecare stație va fi alimentată din rețeaua publică de distribuție, din care un punct de reîncărcare va permite încărcarea multistandard în curent continuu la o putere mai mare sau egală cu 50kW, iar un punct de reîncărcare va permite încărcarea în curent alternativ la o putere mai mare sau egală cu 22 kW. Stațiile de reîncărcare vor permite încărcarea simultană la puterile declarate, iar utilizarea lor va fi gratuită”, spune Ralu Cotrău, purtător de cuvinte al Primăriei Municipiului Arad.

Finanțări

Banii pentru realizarea investiției vor veni prin „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ”, adaugă sursa citată. Maximum 90% din cheltuielile eligibile – în limita a 190 de mii de lei pentru fiecare stație de reîncărcare – va fi decontat.

Puține electrice

În Arad, conform datelor furnizate către Instituția Prefectului, în ultimii doi ani au fost înregistrate în județ doar trei mașini electrice și 74 cu motor hibrid. În total, la jumătatea lui 2019, în județul Arad erau înmatriculate 205.010 mijloace de transport, din care 155.924 erau autoturisme.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor