SUA nu sunt pregătite pentru un atac terorist

SUA nu sunt pregătite pentru un atac terorist
Statele Unite nu sunt pregătite pentru a evita un nou atac terorist. Aceasta este concluzia la care a ajuns fosta comisie de anchetă privind atentatele de la 11 septembrie 2001.

Preşedintele Comisiei, Thomas Kean, a precizat că eforturile în materie de securitate publică pentru a împiedica noi atentate teroriste nu sunt suficiente.

Thomas Kean afirmă că Statele Unite au făcut puţine progrese în anumite domenii ale securităţii publice, însă, că aceasta nu este o prioritate pentru guvernul actual.

Oficialul susţine că nu a văzut ca Preşedinţia sau Congresul să afirme că securitatea publică este o prioritate. Mai mult, Kean consideră că multe dintre lucrurile pe care ar trebui să le facă pentru a împiedica un alt 11 septembrie 2001 nu sunt puse în aplicare de Preşedinte sau de Congres.

Thomas Kean a spus că autorizarea pasagerilor liniilor aeriene de a transporta în bagaje forfecuţe nu este o idee bună. Oficialul a subliniat că autorităţile americane ar trebuie să facă mai multe controale inopinate pe aeroporturi.