Subprefectul Damian a revenit: „După alegeri, îmi dau demisia”

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
20Comentarii
Subprefectul Damian a revenit: „După alegeri, îmi dau demisia”
Criza din Prefectura Arad a fost, cel puțin pe moment, suspendată. Subprefectul Vasilică Damian a decis să își întrerupă concediul medical și să revină la cârma instituției. „Aveam concediu medical până pe data de 11 noiembrie, dar am decis, pentru că mă simțeam mai bine, să îmi suspend concediul și să mă întorc la Prefectură.

Era nevoie să revin pentru că oarecum Prefectura era fără conducere și, în perspectiva scrutinului de duminică, nu puteam să lăsăm așa instituția. Sunt un om de onoare și nu părăsesc nava când e nevoie de mine”, a declarat subprefectul Vasilică Damian. În ceea ce privește controlul anunțat de ministrul Mircea Vela, subprefectul Damian a precizat că nu exista o bază legală, fiind interzisă verificarea la domiciliu a angajaților aflați în concediu medical.

„A fost vorba mai mult de o glumă făcută de domnul ministru. Nu au venit nici medici de la M.A.I. nici vreun corp de control”, a explicat Damian. În ceea ce privește viitorul său în Prefectură, Damian a spus: „După alegeri îmi voi da demisia de onoare și voi rămâne în mediul privat”. Damian a fost detașat la Instituția Prefectului, inițial el fiind angajat ca funcționar în compartimentul taxe și impozite din cadrul Primăriei Seleuș.

În ceea ce privește înființarea unui nou post de subprefect, anunț făcut tot de către ministrul Vela, subprefectul Damian a punctat: „În momentul în care eu am revenit pe funcție, nu mai există bază legală pentru înființarea unui nou post”.

Bolnavă, dar… activă

În ceea ce o privește pe prefectul Florentina Horgea, aceasta este în continuare în concediu medical. Din informațiile pe care le deținem se pare că ar avea concediu până la mijlocul săptămânii viitoare. Însă… deşi se află în repaus, la domiciliu, Florentina Horgea susţine că păstrează legătura cu toate instituţiile care gestionează desfăşurarea procesului electoral şi că pregătirea scrutinului de duminică este în grafic.

„Sunt în concediu medical, sunt acasă, bolnavă, lucru ce se poate verifica. În ceea ce priveşte pregătirea alegerilor, doresc să vă informez că, la nivelul judeţului Arad, nu sunt probleme. Suntem în grafic cu toate activităţile prevăzute în calendarul electoral. Chiar dacă sunt bolnavă şi acasă, păstrez legatură cu colegii din Prefectură pentru a mă asigura că alegerile se vor desfăşura fără probleme”, a declarat prefectul Florentina Horgea.

Aceasta a ţinut să-şi manifeste nedumerirea faţă de „reacţiile şi acuzaţiile că m-am îmbolnăvit fictiv şi că mi-aş dori blocarea alegerilor. Sunt un om responsabil şi demn şi aşa vreau să îmi închei activitatea”, a conchis prefectul.

Cod Roșu în Prefectură: prefectul Horgea și subprefectul Damian au intrat în concediu medical!20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor