Subrefectul Florentina Horgea s-a intalnit cu pensionarii

De Diana Dutu
1Comentariu
Întâlnirea a avut loc la Prefectură FOTO: JA
Întâlnirea a avut loc la Prefectură FOTO: JA
Au fost prezentate principale prevederi ale bugetului asigurărilor sociale pe 2015, în domeniul pensiilor.

ARAD. Reprezentanții asociațiilor de pensionari din județul Arad au participat, joi, la Prefectură, la o şedință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstince Arad.

Veşti

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principale prevederi ale bugetului asigurărilor sociale pe anul 2015 în domeniul pensiilor. Şi anume: *valoarea punctului de pensie este de 830,2 lei, în creștere cu aproape 40 de lei față de anul trecut; *nivelul indeminzației sociale pentru pensionari este de 400 de lei, în creștere cu 50 de lei față de anul trecut; *cuantumul ajutorului de deces este de 2.415 lei în cazul decesului asiguratului sau pensionarului (față de 2.298 lei în 2014), respectiv 1.208 lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului (față de 1.149 lei anul trecut); *indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor cu invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate, este de 665 de lei, reprezentând 80% din valoarea punctului de pensie.

Deschidere

„Instituția Prefectului împreună cu instituțiile publice deconcentrate trebuie să fie într-un dialog permanent cu cetățenii. În cadrul acestei întâlniri le-a fost prezentată reprezentanților pensionarilor situația privind principalii indicatori folosiți în calculul pensiilor pentru acest an și este îmbucurător faptul că se înregistrează creșteri imprtante în cazul punctului de pensie sau al pensiei minime. Suntem deschiși oricăror probleme pe care pensionarii arădeni doresc să ni le aducă la cunoștință în cadrul acestui Comitet Consultativ”, a declarat Florentina Horgea, subprefect al județului Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor