Subvenţie pentru motorină şi pentru 2011

ARAD – Arădenii se pot prezenta la APIA Arad pentru a depune cererea prealabilă privind subvenţia pe motorină.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Arad a anunţat că în baza Hotărârii de Guvern nr. 408/28.04.2010 şi a Ordinului MADR nr.126/26.05 şi în anul 2011 se acordă ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură ca diferenţă de acciză.

Condiţii pentru subvenţie

„Candidaţii pentru acest tip de subvenţie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: nu sunt în procedură de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare; sunt înscrişi în evidenţele A.P.I.A. cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare; sunt înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE)  cu efectivele de animale sau  deţin document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase; suprafeţele de teren pe care le exploatează să fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha”, explică director APIA Arad, Gheorghe Alda.

În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha. Mai mult fermierii trebuie să exploateze/să deţină/să crească animale/păsări/familii de albine/viermi de mătase în vederea obţinerii producţiei agricole pentru care solicită ajutorul de stat; precum şi să utilizeze instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice.

Unde depun dosarele

Pentru a beneficia de acest ajutor de stat beneficiarii vor trebui să depună la Centrul Judeţean A.P.I.A. Arad din Arad, str. Fraţii Neumann, nr.10, etajul 3, în intervalul 2 – 31 decembrie 2010 o cerere pentru obţinerea acordului prealabil pentru stabilirea cantităţii maxime de motorină cu acciză redusă în anul 2011.

Acte de prezentat la APIA

Cererea va fi însoţită de următoarele documente: anexe din care să rezulte structura culturilor şi suprafaţa acestora, efectivul mediu de animale,cantitatea de apă pentru irigaţii, pentru anul 2011, copie certificat de înregistrare de la Registrul Comerţului, declaraţie pe proprie răspundere, conform anexei nr. 7; copie după documentul din care să rezulte înscrierea exploataţiei în RNE; copie autorizare sanitar veterinară, după caz; dovadă că este membru în organizaţia utilizatorilor de apă sau organizaţii de îmbunătăţiri funciare.

A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !