Subvenţii numai pentru administraţii

ARAD – Primăriile au beneficiat de peste trei sute de mii de lei de la Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj.

Adminsitraţiile locale au reuşit să ia din contul Bugetului Asigurărilor pentru Şomaj peste trei sute de mii de lei în anul 2009, în timp ce fondurile pentru sprijinul agenţilor economici au fost finalizate încă din primele luni ale anului trecut. Este vorba despre subvenţiile ce le acordă statul în privinţa sprijinirii şi promovării angajărilor.

Cu toate că oficial politica guvernanţilor se doreşte a fi una în favoarea întreprinzătorilor, când vine vorba de alocarea de fonduri societăţile comerciale sunt ultimele pe lista priorităţilor. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru şomaj, adminsitraţiile locale au posibilitatea de a beneficia de subvenţionarea cu până la 100% a cheltuielilor cu salariile pentru încadrarea în muncă în vederea executării de lucrări „pentru dezvoltarea comunităţii locale”.

În ceea ce-i priveşte pe agenţii economici, aceştia au primit invariabil un singur răspuns de la Agenţia de Şomaj: „momentan nu mai sunt fonduri”, iar astfel stimularea încadrărilor în muncă a devenit un eşec. „Agenţii economici vin la noi la AJOFM Arad pentru a ne întreba dacă se vor mai acorda subvenţii în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă, sau dacă nu vor mai exista bani. Nu ştim ce răspuns să le dăm”, explică Horia Ocolicean, director AJOFM Arad.

Pentru anul 2010 AJOFM Arad a solicitat la Bucureşti subvenţionarea a 600 de locuri de muncă, însă momentan nu s-a primit niciun răspuns.

A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase