Subvenţii uriaşe pentru CTP

1Comentariu
Subvenţii uriaşe pentru CTP
ARAD - Compania de Transport Public Arad va primi şi în acest an subvenţii impresionante atât din partea de la principalul acţionar, Consiliul Local, potrivit proiectului de buget pe anul în curs.

Astfel, pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif, pentru asigurarea protecţiei sociale a anumitor categorii de persoane (cum sunt persoanele cu handicap, revoluţionari, donatori de sânge, persecutaţi politic), precum şi a pensionarilor arădeni cu venituri sub 620 de lei şi a persoanelor ce au peste 70 de ani, compania va primi din bugetul local 7,5 milioane de lei. CTP mai primeşte de la Primărie 300 mii lei pentru achiziţionarea unor bunuri şi servicii necesare pentru desfăşurarea activităţii. De asemenea, pentru efectuarea unor reparaţii curente la vehicule, Compania de Transport Public urmează să primească în 2010 aproape 16 milioane de lei.

Şi de la judeţ

„Regina subvenţiilor” urmează să primească, tot cu titlu de subvenţie, o sumă mare şi din bugetul Consiliului Judeţean, celălalt acţionar al societăţii. La o primă estimare, CTP va primi 3.000.000 de lei din bugetul judeţean. Suma reprezintă, potrivit datelor din proiectul de buget, „diferenţa dintre cheltuielile de exploatare şi veniturile din tarifele colectate de operator aferente activităţii de transport în judeţ cu autobuzele pe traseele aprobate prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Arad”. Suma ar putea fi suplimentată, însă, în cursul anului.

JA-S.B.,G.K.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor