Succes nădlăcan la Festivalul Cârnaţului din Serbia

De Diana Dutu
4Comentarii
Succes nădlăcan la Festivalul Cârnaţului din Serbia
Două echipe din localitatea Nădlac au fost premiate la competiţia desfăşurată în Báčsky Petrovec.

ARAD. Două echipe de măcelari au reprezentat oraşul Nădlac la concursul internaţional de preparare a cârnaţului proaspăt „Klobasiada”. Festivalul-concurs s-a desfăşurat zilele trecute în localitatea Báčsky Petrovec din Serbia şi a reunit 65 de echipe din Ungaria, Croația, Slovacia, Serbia şi România.

Echipa Primăriei Nădlac a fost condusă de secretarul oraşului, Alexandru Gros. Maistru măcelar a fost Pavel Badinsky Pavel, ajutorul maistrului măcelar – Andrei Debnar, iar cel de al patrulea membru al echipei a fost Pavel Nagy Gyuris Krokos.

„Anul trecut, aceeași echipă a obținut locul I, iar acum a obținut Diploma cu medalia de aur. Această diplomă se acordă imediat după locul 3” – spune Pavel Nagy Gyuris Krokos.

Echipa Primăriei a fost urmată în clasament de către echipa Asociației Grădinarilor din Nădlac. „Echipa asociației a surprins foarte plăcut, obținând Diploma cu medalia de argint. A fost o ediție extraordinară pentru orașul nostru, ambele echipe reușind să obțină aprecieri deosebite din partea juriului care a fost format din profesionişti în domeniul industriei alimentare din Serbia” – precizează Pavel Nagy Gyuris Krokos. Echipa Grădinarilor nădlăcani a fost formată din Miroslav Schafer, Mihai Miklovicz, Ştefan Licincias și Karol Cerveneak.

Aceste rezultate demonstrează că tradiția preparării cârnaţului de Nădlac este pe mâini bune. Dovadă în acest sens stă şi ediția de anul trecut a Festivalului cârnaţului proaspăt de Nădlac, organizat în Nădlac, unde au participat multe echipe tinere care au obţinut rezultate foarte bune. „Anul acesta, în 3-4 mai 2019, se organizează la Nădlac atât Festivalul Cârnaţului uscat, cât şi Festivalul Cârnaţului proaspăt. Aşteptăm echipele să se înscrie în concurs” – încheie Pavel Nagy Gyuris Krokos.

????????????????????????????????????



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor