„Suflet de copil între bine și rău”, la Catedrala Veche

Aprecieri pentru micii artişti
Aprecieri pentru micii artişti
Sceneta prezentată de copiii din cadrul Şcolii Duminicale de la Parohia Ortodoxă Română Arad-Centru.

Copiii din cadrul Şcolii Duminicale de la Parohia Ortodoxă Română Arad-Centru au reiterat, recent, împlinirea a 150 de ani de la târnosirea Vechii Catedrale a Aradului, prin sceneta „Sufletul de copil între bine şi rău”, care s-a desfăşurat în sala corului parohiei. La acest program au luat parte atât Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu al Aradului, cât şi preoţi şi credincioşi ai parohiei. Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a ţinut un cuvânt de învăţătură la finalul manifestării, în care a mulţumit tuturor celor care s-au ostenit pentru organizarea acestui eveniment făcând o analogie între pilda semănătorului şi activitatea duminicală a copiilor. „Tot ce semănăm în copilărie culegem mai târziu la tinereţe, la maturitate, la bătrâneţe şi urmează să dăm socoteală în faţa societăţii şi a lui Dumnezeu pentru tot ceea ce împlinim şi facem. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să rodească în sufletele noastre”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei

Lupta între bine şi rău

Sceneta reprezintă de fapt întregul drum pe care îl parcurge sufletul spre mântuirea sa, o căutare permnanentă a virtuţilor şi a valorilor, o cercetare a sinelui şi o pregustare a vieţii veşnice încă din această lume. Momentul a fost pregătit de Florina şi Florin Băbău, Diana Negrea, Anca Prodan şi Sorin Săplăcan, coordonatorii grupei, care în fiecare duminică desfăşoară diverse activităţi religioase cu cei mici, pentru a-i apropia de Tainele Bisericii. Aşa cum spunea la finalul festivităţii pr. paroh Traian Micoroi, prin acest program, copiii „au dat un plus de frumuseţe şi duhovnicie acestui moment unic din viaţa noastră şi a bisericii”.

Daruri

Pentru dăruirea de care au dat dovadă, cei mici au primit daruri din partea Asociației Ortodoxe „Calea Mânturii”.

Manuela Codrean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !