„Suntem cei mai slab cotaţi, dar vrem să fim surpriza”

De Daniel Scridon
„Suntem cei mai slab cotaţi, dar vrem să fim surpriza”
„Sufletul” sportului şimăndan, prof. Daniel Mărcuş, visează cu ochii deschişi la câştigarea Cupei României la futsal, competiţie rezervată jucătorilor sub 23 ani, găzduită de sala „UAV-Mihai Botez”, de astăzi şi până luni.

Cu doar câteva ore înainte de startul Cupei României la futsal pentru juniori Under 23, la sediul AJF Arad, a avut loc o conferinţă de presă care a prefaţat evenimentul organizat, în premieră, de o grupare din judeţul nostru.

Au fost prezenţi Cristian Vornicu, preşedintele Comisiei de Fotbal în sală şi membru în Comitetul Executiv al FRF; Adrian Lucaci, preşedinte AJF Arad, Vasile Rad, secretar general AJF Arad, Daniel Mărcuş, antrenorul echipei organizatoare, Şoimii Şimand şi Marian Şotârcă, antrenor Dunărea Călăraşi.

Predare de ştafetă

Reprezentantul FRF, Cristian Vornicu, a vorbit, cu nostalgie, despre vremurile în care Raoul Burtea şi Adrian Lucaci scriau pagini de pionierat în fotbalul de sală, cu FC Arad: „Astăzi ştafeta a fost preluată de inimosul profesor Dani Mărcuş, pe care îl aştept şi îl susţin necondiţionat să pună bazele şi unei echipe de seniori. Am convingerea că turneul se va ridica la un înalt nivel valoric şi organizatoric. Aradul a fost singurul care a cerut organizarea turneului final al Cupei României Under 23. Pe lângă acordarea unui sprijin financiar proporţional cu locul ocupat la finalul competiţiei, Federaţia asigură premierea primelor două clasate”.

O nişă pe care vrem să o atacăm

Preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci a spus: „Mă bucur că o astfel de acţiune se desfăşoară la Arad. Din multitudinea de proiecte pe care le-am avut sau le vom desfăşura, futsalul reprezintă o prioritate. Este o nişă pe care vrem să o atacăm. Având experienţa unui campionat judeţean de fotbal în sală, cu participarea a 64 echipe la start, organizat impecabil de vicepreşedintele AJF, Andras Mako şi prof. Daniel Mărcuş, vom încerca să demarăm, în vară, un campionat de futsal cu etape săptămânale”.

Intrare liberă

Omul fără de care sportul şimăndan nu ar fi cules atâtea laude în ultimii ani, prof. Daniel Mărcuş a dat dovadă de realism: „Când am acceptat să organizăm acest turneu final al Cupei României de juniori nu aveam un leu. Dar am găsit în Arad oameni cu suflet mare, dispuşi să ne sprijine. Mulţumesc tuturor sponsorilor şi, în special, celor de la Universitatea Aurel Vlaicu pentru găzduire. Aşteptăm un număr cât mai mare de arădeni la jocuri, intrarea fiind liberă. Şimăndanii au la dispoziţie un autocar gratuit pentru a fi prezenţi la această sărbătoare a futsalului. Pe plan sportiv, suntem cei mai slab cotaţi din cele şase echipe calificate, dar vrem să fim surpriza”.

Program

Astăzi – ora 16,45: festivitate de deschidere, ora 17: Autobergamo Deva – Șoimii Șimand, ora 19: Pro Tineret Sighișoara – Dunărea 2005 Călărași; Sâmbătă – ora 17: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva, ora 19: CS United Galați – Sighișoara; Duminică – ora 15: Călărași – Galați, ora 17: Șimand – Miercurea Ciuc; Luni – ora 16: finala.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !