Supermarket-uri fără lege

34Comentarii
Supermarket-uri fără lege
Supermarket-uri fără lege
ARAD – Inspectorii DSVSA au constatat nereguli majore la opt dintre marile magazine arădene.

În urma unor controale efectuate de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad la mai multe supermatket-uri arădene, s-a constat că majoritatea unităţilor verificate au încălcat legea.

„La Kaufland, nu s-au respectat condiţiile de depozitare a produselor alimentare, care trebuie păstrate în spaţii special amenajate, laptele fiind depozitat în faţa rampei de descărcare, produsele de origine animală erau păstrate lângă produse de origine non-animală, iar pardoseala neigienizată. Deşi unitatea nu este autorizată să desfăşoare activităţi de porţionare şi ambalare a produselor din carne, şi nu avea nici spaţii pentru aşa ceva, această activitate se desfăşura în mod curent.

Mai mult, la raionul de carne, curăţarea şi dezinfectarea pardoselii se făcea în timpul programului. În aceste condiţii, societatea a fost amendată cu 10.000 de lei”, a declarat Viorel Agud, directorul executiv al DSVSA Arad.

Amenzi peste amenzi

Medicii veterinari au mai descoperit nereguli la cele două unităţi Profi, din Micălaca, respectiv Vlaicu, cel de-al doilea magazin fiind amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a cărnii congelate. Amenda încasată de Billa a fost de 2.500 de lei, din cauza mărfurilor depozitate necorespunzător.

De asemenea, la  SC Rewe România SRL, unde erau puse în vânzare legume şi fructe stricate, iar ciupercile erau depozitate necorespunzător, s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei; de la SC Minimax, au fost sechestrate în vederea distrugerii 197,79 de kilograme de mandarine, iar la SC Pludi SRL nu era delimitată necorespunzător zona de produse neconforme de origine non-animală, acestea fiind colectate în container şi aruncate o dată la două zile.

„La Spar, controlul s-a efectuat în absenţa reprezentantului legal al societăţii şi s-a întocmit un proces verbal cu deficienţele constatate. Reprezentantul societăţii a fost invitat la sediul DSVSA, pentru clarificarea situaţiei”, a mai spus Agud.

L.S.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor