Supermarketurile atacă legea

De Simion Todoca
5Comentarii
Supermarketurile atacă legea
Mircea Purcaru cere Guvernului să nu cedeze la presiunile supermarketurilor pentru neaplicarea legii.

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, este de părere că Guvernul trebuie să ia măsuri imediate pentru ca Legea privind obligativitatea procentajului de 51% produse româneşti în supermarketuri să fie pusă în aplicare. „Există semnale că supermarketurile caută diverse căi de a eluda legea, se fac presiuni foarte mari ca aceasta să nu fie pusă în aplicare, sub diferite pretexte. Toate acuzele care se aduc Guvernului în acest sens, toate speculaţiile privind nu ştiu ce efecte economice catastrofale sau încălcarea principiului liberei concurenţe sunt neîntemeiate, lucru dovedit cu prisosinţă de măsurile drastice luate în ţări precum Germania, Franţa sau Cehia.

În întreaga Europă se caută modalităţi de restrângere a controlului pe care supermarketurile îl exercită asupra accesului pe care îl au agricultorii şi alţi distribuitori la consumator, pentru eliminarea practicilor care afectează în mod negativ condiţiile de muncă, protecţia mediului, securitatea alimentară”, spune Mircea Purcaru. Totodată, însă, mai spune vicepreşedintele pe ţară al IMM-urilor, nu este suficient ca Guvernul să se limiteze la urmărirea aplicării de către supermarketuri a legii, ci trebuie să ofere producătorilor agricoli autohtoni sprijin pentru producţie, depozitare a produselor, facilităţi pentru încheierea de contracte cu lanţurile de supermarketuri.

„Producătorul trebuie să aibă condiţii, inclusiv financiare, pentru a produce marfă de calitate, să aibă garanţia că are unde să-şi predea produsele imediat ce le recoltează. Se pot înfiinţa centre de colectare, de la care supermarketurile să preia marfa, pentru că, evident, este imposibil ca acestea să colecteze zilnic marfa de la o mulţime de mici producători”, mai spune Purcaru.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor