Suporterii UTA îl ameninţă cu tribunalul pe Nicolae Ioţcu

34Comentarii
Suporterii UTA îl ameninţă cu tribunalul pe Nicolae Ioţcu
ARAD – Asociaţia Suporter Club UTA se arată deranjată de declaraţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, la un post local de televiziune.

Conducătorii asociaţiei au luat poziţie faţă de declaraţiile acestuia şi chiar intenţionează să îl dea în judecată pe preşedintele CJA.
Mai jos aveţi comunicatul integral al SCU.  Comunicat Am constatat cu surprindere că într-o emisiune televizată pe postul local, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Nicolae Ioţcu a făcut unele afirmaţii extrem de grave la adresa asociaţiei Suporter Club UTA şi a suporterilor UTA-ei în general. Mai exact, dumnealui consideră că demersurile noastre pentru salvarea UTA-ei sunt făcute la comandă politică şi că am fi fost folosiţi pentru scopurile unor politicieni. Din păcate, trebuie să constatăm că dumnealui încearcă să politizeze o acţiune susţinută pâna acum de peste 6.000 de arădeni care au semnat pentru proiectul nostru. Nu totul este politică pe lumea asta, mai există oameni care au altă scară de valori şi care total dezinteresat luptă pentru un ideal, un scop, o echipă de fotbal în acest caz, doar din pasiune şi dragoste pentru un simbol al oraşului în care trăiesc.  Întelegem că domnul Ioţcu se simte foarte bine pe un teren al atacurilor la persoană, al dezinformărilor crase şi al manipulării, cum este terenul politicii româneşti, dar noi nu dorim să intrăm în aşa ceva pentru că nu politica este obiectul nostru de activitate, ci protejarea şi promovarea UTA-ei. În urma acestui atac la adresa noastră, îi solicităm domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean să declare public cine crede că ne manipulează şi cu ce scop. Altfel, vom fi nevoiţi să luăm în calcul varianta acţionării în justiţie a domnului Ioţcu, pentru calomnie. În aceeaşi emisiune, domnul Ioţcu a spus că suporterii UTA-ei, „de Ziua Naţională, au huiduit Ziua Naţională în timp ce cânta Dumitru Fărcaş pe scenă”, două lucruri total neadevărate. În primul rând, acel concert s-a desfăşurat în seara de 29 noiembrie, deci nu era Ziua Naţională şi în al doilea rând suporterii UTA-ei nu au huiduit o sărbătoare naţională şi nici pe Dumitru Fărcaş, respectatul rapsod primind chiar aplauze din partea suporterilor utişti. Legat de politizarea evenimentelor plătite din bani publici, îi amintim domnului Preşedinte că deasupra scenei amplasate în piaţa Avram Iancu, era mai mult decât vizibil un banner electoral cu însemnele partidului al cărui membru marcant este. În acea seară, după terminarea meciului, suporterii UTA-ei au pornit spre centrul oraşului într-un marş spontan fără să deranjeze traficul sau pe alţi cetăţeni ai Aradului, dorind să atragă atenţia autorităţilor că UTA nu poate fi ignorată şi că trebuie să intervină pentru salvarea echipei. Forţele de ordine prezente în Piaţa Avram Iancu nu au fost nevoite să intervină în vreun fel, deoarece nu s-a înregistrat niciun incident. Din păcate, în mod abuziv, Jandarmeria, care nu este organ de anchetă, a trimis procese verbale pe adresele câtorva suporteri ai UTA-ei după două săptămâni de la acea dată, pentru că ar fi „perturbat buna desfăşurare” a acelui concert.     
   Astăzi, când se împlinesc 19 ani de la căderea dictaturii comuniste, constatăm cu dezamăgire că sunt încălcate elementare drepturi cetăţeneşti, drepturi pentru care au murit peste 1.000 de oameni în decembrie ’89,  oameni care la acea vreme erau acuzaţi la rândul lor de către regimul comunist că sunt manipulaţi de „agenturile străine”. Acum, după 19 ani, alte autorităţi, care au o problemă cu anumite drepturi fundamentale într-o democraţie, îi acuză nefondat pe suporterii UTA-ei. Asociaţia noastră va oferi tuturor suporterilor care au fost sancţionaţi abuziv atât sprijin moral, cât şi juridic în acţiunile pe care le vor porni în instanţă.

Suporter Club UTA34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor