Surpriză: Anca Stoenescu a preluat conducerea Inspectoratului Şcolar Arad!

De M.B.
Reactualizat la:
26Comentarii
Surpriză: Anca Stoenescu a preluat conducerea Inspectoratului Şcolar Arad!
© FOTO: A.P.
Ministrul Educaţiei i-a delegat atribuţiile până la organizarea concursului de ocupare a postului de inspector general şcolar, dar nu mai mult de 60 de zile.

Un ordin semnat de ministrul Educaţiei a sosit, marţi dimineaţă, la Arad şi clarifică situaţia de la Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), care a rămas fără şef după ce Claudius Mladin a fost revocat din funcţie în urmă cu mai bine de două săptămâni. În acest timp, ISJ Arad nu a avut inspector general şcolar, însă de marţi atribuţiile specifice funcţiei au fost delegate inspectorului general adjunct Anca Stoenescu. Conform ordinului ministerial, atribuţiile au fost delegate „până la organizarea concursului, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice”. Ceea ce înseamnă că postul de inspector general şcolar va fi scos la concurs.

Contactată de Jurnal Arădean/ Aradon, Anca Stoenescu a spus că şi-a preluat deja sarcinile şi dă asigurări că deschiderea anului şcolar va avea loc fără probleme în toate unităţile de învăţământ din judeţ: „În ultima perioadă am efectuat, împreună cu Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică, verificări în şcolile din municipiu şi judeţ şi am discutat atât cu directorii noi pe funcţii cât şi cu cei vechi despre deschiderea anului şcolar. Cu toţii mi-au dat asigurări că nu sunt probleme. Nu avem şcoli care să nu fie funcţionale, există doar unele situaţii în care lucrările de reparaţii şi igienizări efectuate peste vară nu s-au finalizat la data controalelor, dar primarii ne-au dat asigurări că acestea se vor încheia înainte de 11 septembrie”.

Fără explicaţii pentru Paşcalău

Imediat după revocarea lui Mladin, informaţiile primite de la autorităţi arătau că Maria Paşcalău, directorul Liceului Național de Informatică Arad, va prelua atribuţiile de inspector şcolar general. Se pare că decizia a fost schimbată în ultimele zile, pentru că Maria Paşcalău ne-a mărturisit că vineri o sunase însuşi ministrul Educaţiei să o felicite, probabil în momentul în care se pregătea să semneze ordinele privind noii şefi de inspectorate. Maria Paşcalău a aflat, însă, de la Jurnal Arădean/ aradon că Anca Stoenescu a preluat conducerea ISJ. „Eu nu am cerut şi nu am dat de înţeles că doresc să fiu la conducerea Inspectoratului Şcolar, dar este drept că numele meu a fost în discuţii. Se pare că de vineri, când mă sunase ministrul, şi până astăzi (marţi – n.r.) s-a schimbat ceva. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă, dacă pot să ajut cu ceva învăţământul arădean, o voi face cu drag, însă se pare că locul meu este la Liceul Naţional de Informatică, unde am ocupat postul de director prin concurs şi unde ştiu foarte bine ce am de făcut”, ne-a declarat Paşcalău, care în trecut a mai fost inspector general şcolar.

13 demişi

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu. Unii dintre ei, între care Claudius Mladin, au anunţat că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor