Sute de absenți la Bac

De Eugen Rogojan
Sute de absenți la Bac
Peste 500 de absențe au adunat laolaltă cei puțin peste o mie de absolvenți de liceu înscriși la Bacalaureatul „de toamnă” de anul acesta.

Probele scrise ale Examenului de Bacalaureat Național, sesiunea august-septembrie 2018, s-au desfășurat în perioada 20-23 august. În Arad au fost înscriși, la toate cele patru probe scrise, 1.135 de absolvenți de liceu, 725 provenind din promoția 2018.

La prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, desfășurată pe 20 august, din cei 526 de candidați înscriși, doar 384 s-au prezentat în sălile de examen, ceilalți 142 absentând. A doua zi, pe 21 august, când s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura maternă, s-au prezentat 10 din cei 12 înscriși. Pe 22 august, la Proba obligatorie a profilului, din 808 candidați înscriși, 614 au fost prezenți, în timp ce 193 au absentat. De asemenea, un candidat la această probă a fost eliminat din sala de examen, eliminarea aducând cu sine interdicția de a mai participa la următoarele trei sesiuni de Bacalaureat. Ultima probă scrisă a fost cea la Proba la alegere a profilului și specializării, unde 426 de absolvenți au fost prezenți, alții 171 absentând.

Competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă au fost evaluate pe 24 – 27 august, cele în limba maternă vor fi evaluate pe 28, competențele digitale pe 29 și 30, urmând ca pe 30 și 31 să le fie evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Candidații vor afla rezultatele pe 1 septembrie, putând să depună contestații în aceeași zi. Rezultatul final va fi aflat pe 6 septembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !