Sute de „case verzi” în Arad

7Comentarii
Sute de „case verzi” în Arad
ARAD – Numărul dosarelor aprobate în Arad pentru programul „Casa Verde” a ajuns la 170.

După cum am mai relatat şi în alte articole, programul „Casa Verde” a fost ca un magnet pentru arădeni. 463 de dosare au fost depuse de către locuitorii judeţului nostru, toate acestea fiind trimise spre analiză către Administraţia Fondului de Mediu (AFM).

După ce reprezentanţii AFM au aprobat, iniţial, 51 de dosare, a urmat o nouă etapă în care 119 arădeni au primit dreptul de a folosi fonduri nerambursabile pentru înlocuirea vechilor sisteme de încălzire cu unele noi, bazate pe energii regenerabile. „Beneficiarii cărora li s-a aprobat dosarul de finanţare sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad (APM) în vederea semnării contractului de finanţare având asupra lor actul de identitate”, a declarat Dana Dănoiu, directorul APM. Beneficiarii au termen 60 de zile să semneze contractele de finanţare, altfel acestea fiind anulate.

Până în prezent au fost decontate 24 de dosare, în valoare de 128.583 de lei. În urma suplimentării fondurilor, judeţul Arad beneficiază de 2.777.921 de lei, dintre care mai sunt disponibili 30.818 lei.

Dosare respinse

Din păcate, nu toţi cei care au depus dosare au primit şi finanţarea cuvenită. Potrivit datelor primite de la APM, în această etapă de analiză au fost respinse şase dosare din cauza lipsei certificatului de atestare fiscală sau existenţei unor restanţe de plată în evidenţele compartimentului fiscal al Primăriei Arad, precum şi a faptului că, potrivit extrasului de carte funciară, solicitanţii deţin o proprietate aflată în condominiu.

JA-A.G.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor