Sute de rable, date la casat

7Comentarii
Sute de rable, date la casat
ARAD – Societăţile de colectare au fost luate cu asalt de către arădenii ce au dorit să scape de rable.

Peste şase sute de rable au fost date la casat de către arădeni, de la începutul programului de reînnoire a parcului auto din acest an. Volumul mare de autovehicule scoase din uz a făcut ca anagajaţii centrelor de colectare a fierului vechi să lucreze până seara târziu, astfel încât nimeni să nu fie nevoit să aştepte cu zilele până la predarea maşinii.

Posibilitatea predării de autoturisme uzate contr unui tichet valoric de 3.800 de lei i-a făcut pe arădeni să spună „Adio!” maşinilor, în special Dacii, şi să le predea centrelor de casare. După două săptămâni în care s-a muncit la foc continu, centrele de colectare din Arad au tras linie şi ne-au spus că au eliberat peste şase sute de vouchere urmând ca în cel mai scurt timp să primească alte serii.

„Sperăm ca pe săptămâna viitoare să ni se aloce încă o serie, cel puţin de tichete – n.r. o sută de bucăţi, pentru că cererea este foarte mare. În acest moment avem în curtea centrului patru sute de autovehicule şi nu mai preluăm altele până la primirea de noi tichete”, ni s-a explicat de către secretara unui astfel de centru.

De patru ori mai multe

Volum mare de autovehicule le-a dat de muncă şi anagajaţilor centrelor de colectare care se ocupă de dezmembrarea maşinilor, stivuirea anvelopelor, recuperarea uleiului şi a bateriilor, pentru ca în cele din urmă caroseria să ajungă un pachet de fier ce va lua drumul oţelăriei. Potrivit datelor furnizate de aceste centre, în anii trecuţi se casat în medie o sută de autovehicule pe tot parcursul anului.

Se dau la schimb

Site-urile dedicate vânzărilor au fost luate cu asalt de cei care au tichete valorice şi doresc să le vândă, dar şi de cei interesaţi să cumpere. Ofertele sunt pentru toate buzunarele, iar în funcţie de cât de urgent se doreşte achiziţionarea unui tichet valoric se pot găsi chiar şi oferte foarte bune. Dacă în cele mai multe cazuri tichetele se vând cu 1.200-1.500 de lei, există şi oferte „în natură. Astfel, un braşovean este dispus să dea un sistem PC, un GPS Auto şi un telefon Blackberry pentru un tichet valoric.

Acte la casat

Persoana fizică trebuie să prezinte următoarele documente la predarea autovehiculului: actul de identitate, certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a autovehiculului – în original. După verificarea tuturor documentelor şi a stării autovehiculului prezentat pentru casare, colectorul eliberează proprietarului certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, împreună cu tichetul valoric.

A.P.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor