T.S. Khasis se prezintă, vineri, la Bibliotecă

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
T.S. Khasis se prezintă, vineri, la Bibliotecă
Continuă seria de întâlniri autor-public, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”.

Pe 5 octombrie, la ora 14, în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene „A.D.Xenopol”, T.S. Khasis se prezintă. Născut la Lipova, T.S. Khasis (Sergiu Cașiș) a debutat în revista „Arca”, în 2002. Debutul editorial al lui Khasis a fost „Farmacia cuvintelor”, la Editura Viața Arădeană, în 2003, iar de atunci a publicat volume precum „Arta scalpării”, în 2005 (editura Vinea) și „Pe datorie”, în 2011 (editura Casa de pariuri literare). Cea mai recentă carte a lui Khasis este „aparenta naturalețe a vieții”, apărută în 2015 la Casa de Editură Max Blecher.

Despre poezia lui Khasis, Octavian Soviany spune că „nimeni nu interpretează în poezia românească actuală cu mai multă autenticitate și putere de convingere partitura poetului blestemat, a marginalului sublim sau a derbedeului esenian decât T.S. Khasis. Pentru el poezia reprezintă în esenţa ei o «artă a scalpării», o vivisecţie dureroasă, care lasă parcă la vedere nervii, viscerele, fibrele sufletești cele mai intime, iar poemele sale au, nu de puţine ori, aerul ecorșeului sângeros. Și pentru că nu există suferinţă fără catharsis, la T.S. Khasis acesta ia forma autocontemplării narcisiace, ţine de tribulaţiile unui Narcis cu șapcă de lumpen. Căci deocamdată poetul pare iremediabil îndrăgostit de propria lui marginalitate, în care descoperă un material poetic extrem de fertil.”

Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Arad, iar în 2011 a primit o bursă de creaţie, de un an, din partea revistei „Observator cultural”.

Evenimentul de vineri face parte din seria de întâlniri autor-public, organizate de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. În cadrul aceleiași serii de evenimente s-au întâlnit cu publicul scriitori precum Alin Ioan, Lia Faur, Andrei Mocuța, Livia Ciupav sau Cosmin Leucuța.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !