Tăiaţi şi de la informaţii

4Comentarii
Tăiaţi şi de la informaţii
ARAD – Consilierii nu se simt, însă, deranjaţi că nu mai primesc în proiecte rapoartele care să susţină cererile de finanţare.

Nu sunt deranjaţi de faptul că nu sunt informaţi decât pe jumătate, ba chiar consideră că aşa şi trebuie sau că informaţiile trebuie să le primească doar le cerere. Este vorba de aleşii locali, care nu s-au arătat de acord cu colegul Claudiu Cristea, care ceruse ieri, în şedinţa CLM, amânarea rectificării bugetare din cauza lipsei rapoartelor care însoţesc cererile de finanţare. De partea lui Cristea nu au fost decât consilierii Camelia Răsunoiu şi Teodora Hotăran. Tiberiu Dekany s-a abţinut la momentul votării amendamentului privind amânarea acestui proiect, ceilalţi aleşi votând împotrivă.

Cristea a cerut amânarea proiectului motivând cu faptul că, de obicei, la astfel de materiale, existau întotdeauna rapoarte ale comisiilor de specialitate, care justificau cererile de finanţare, rapoarte care au dispărut. “Sunt interesat, de pildă, de anumite aspecte de la despăgubiri. Sigur, acum mi se vor da explicaţii sau o să mi se spună că mi s-ar fi explicat la comisii, dar aceste rapoarte, vă spun, trebuie să fie în mapele noastre. Trebuie să facă parte din proiect”, a precizat alesul PNŢCD.

Explicaţii şi justificări

Şi aşa cum a anticipat, explicaţiile au venit de la secretarul Primăriei, Lilioara Stepănescu. Aceasta a precizat faptul că oricând poate să îi pună la dispoziţie ce acte doreşte (chiar imediat), oricare rapoarte, să răspundă la orice întrebări. Stepănescu a recunoscut faptul că rapoartele trebuie să facă parte din proiect, dar s-a scuzat prin faptul că nu toate sunt salvate în format electronic, iar copierea şi duplicarea lor ar fi o operaţiune de durată. Ba chiar că urmează să le fie puse la dispoziţie… după şedinţă.

Cristea a insistat, însă, pe faptul că nu doreşte un raport anume, ci să se respecte principiul potrivit căruia rapoartele trebuie să însoţească proiectul, pentru ca aleşii să ştie ce votează. În pofida faptului că, fără raporate şi fără a cere explicaţii în comisii, consilierii nu au ştiu exact unde merg sute de milioane de lei, propunerea lui Cristea de amânare a votării a fost respinsă, iar proiectul a trecut de aleşi. Lilioara Stepănescu i-a asigurat, ce-i drept, că proiectul îndeplineşte toate cerinţele legii!

A recunoscut, totuşi, că cererea alesului nu este excesivă sau inoportună şi că se vor face toate diligenţele ca aceasta să primească un răspuns afirmativ.

Numai unul

În favoarea lui Cristea nu a intervenit decât Tiberiu Dekany, care a recunoscut faptul că, în comisii, a primit toate explicaţiile necesare, dar că “intervenţia colegului este oportună. Pe viitor aceste referate ar trebui să facă parte din documentaţia ce ni se pune la dispoziţie”. Nici un alt consilier nu s-a simţit lezat de faptul că Primăria a decis să-i informeze doar la cerere despre unde merg banii pe care îi votează.

A.B.D.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor