Talentul unui tânăr special

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Daniel Sorin Birău
Daniel Sorin Birău
Librăria Scienta a gazduit o inedită lansare de carte, organizată de Asociaţia „Înţelege Autismul” şi Editura Icona.

ARAD. În prezenţa unui public numeros a fost prezentată, marţi seara, cartea pentru copii: „Prietenul copiilor – Hristos lângă noi”, ale cărei ilustraţii şi copertă au fost realizate de către Daniel Sorin Birău, un tânăr minunat dintre aceia despre care spunem că este special, membru al Cenaclului Artiştilor Plastici „Ion Andreescu” din Arad. Cu această ocazie, cei prezenţi s-au bucurat să admire şi o colecţie de tablouri, grafică şi icoane ale autorului, expuse în spaţiul pus la dispoziţie cu multă generozitate de către Librăria Scienta.
Un cuvânt emoţionant a împărtăşit celor prezenţi şi prof. Corneliu Artimon, primul dascăl de la Palatul Copiilor din Arad, al tânărului pictor, care, printre altele a remarcat cu multă bucurie evoluţia spectaculoasă a ucenicului său. Însă nimeni nu a putut vorbi şi trăi mai intens ca d-na Dana Isabela Birău, mama lui Daniel, care a vorbit în finalul prezentării.
„Asociaţia noastră promovează valorile artistice ale copiilor şi tinerilor cu cerinţe speciale, iar prin acest eveniment vrem să arătăm că nu există graniţe între categorii de persoane atunci când este vorba de talent. Ori, darurile cu care Daniel este vizibil înzestrat este o dovadă în plus, că orice dizabilitate ascunde în esenţa ei, şi o abilitate. Noi încurajăm, susţinem şi încercăm să afirmăm această categorie de persoane, care prin talentul lor dovedesc că şi ei pot face lucruri excepţionale pentru societate”, ne-a declarat Laura Chîlnicean, preşedintele Asociaţiei „Înţelege Autismul” Arad.

Moment muzical

Seara a fost întregită de prezenţa elevului Cristian Muscăliţă de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad, care a oferit un scurt moment muzical, dar şi prezenţa deosebită a corului „Sfântul Ioan Hrisostom” de la bisericuţa de lemn „Sfânta Parascheva” din curtea Spitalului Judeţean Arad. condus de prof. Paul Krizner.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !