„Talpeş”, trimis în judecată

„Talpeş”, trimis în judecată
A pretins că este Ioan Talpeş, consilierul prezidenţial Octavian Belu sau ambasador la Moscova.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Călin Alistar şi Miron Cheregi, primul pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, înşelăciune şi instigare neurmată de executare la infracţiunea de mărturie mincinoasă, iar al doilea, administrator la două societăţi comerciale din Arad, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, din probele administrate în faza de urmărire penală, a rezultat că „în perioada 2 septembrie 2005 – 11 ianuarie 2007, inculpatul Cătălin Alistar a pretins şi primit, personal sau pe numele unor persoane din anturajul său, sume de bani în valoare totală de 51.300 RON (echivalentul a 14.518,88 euro) de la inculpatul Miron Cheregi, administrator a două societăţi comerciale din Arad.

În concret, inculpatul Alistar Cătălin i s-a recomandat inculpatului Cheregi Miron ca fiind „senatorul Ioan Talpeş” şi a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor persoane din conducerea unor companii naţionale sau a unor funcţionari guvernamentali sau locali, de exemplu TRANSGAZ, E.ON GAZ, LUKOIL, PETROM, ambasadorul României la Moscova etc., prin intermediul cărora va sprijini firmele administrate de Cheregi Miron în obţinerea ilegală a unor lucrări cu finanţare de la bugetul de stat, cât şi pentru oprirea unor controale sau deblocarea unor plăţi”.

Ambasador la Bruxelles

Cătălin Alistar a indus, de asemenea, în eroare, potrivit procurorilor, prin folosirea unor nume şi calităţi oficiale (de exemplu „Ambasadorul României la Moscova sau la Bruxelles”, „Consilierul prezidenţial Octavian Belu”, etc.), un număr de 12 persoane, de la care a obţinut suma totală de 38.600 RON (echivalentul a 11.028,5 euro), sub pretextul sponsorizării unor activităţi umanitare sau sportive. În plus, a instigat o persoană, care era audiată de procuror în calitate de martor în procesul penal, să declare aspecte nereale cu privire la raporturile sale cu inculpatul Cheregi Miron.

În vederea recuperării prejudiciului s-a luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Alistar Cătălin, care este recidivist, fiind condamnat de diferite instanţe pentru infracţiuni comise în aceeaşi manieră. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !